ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χρηματοδότηση 1,26 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση της β΄φάσης του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου

Χρηματοδότηση 1,26 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση της β΄φάσης του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου

Ένα οραματικό αθλητικό έργο που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και ευρύτερα στην ενδοχώρα της Κρήτης εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης μετά την υπογραφή του τεχνικού δελτίου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ολοκλήρωση της β΄φάσης του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου με προϋπολογισμό 1,26 εκ. ευρώ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Συγκεκριμένα τα έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της β΄φάσης είναι: εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, εργασίες ασφαλτόστρωσης στον περιβάλλοντα χώρο (παρκινγκ και δρόμος πρόσβασης στις κερκίδες) και στον χώρο περιμετρικά του χλοοτάπητα, η δημιουργία των εγκαταστάσεων των αγωνισμάτων στίβου (άλμα επί κοντώ, άλματα εις μήκος και στίπλ). Τέλος θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας στίβου με την ανάλογη διαγράμμιση.
Στην σημερινή υπογραφή του τεχνικού δελτίου στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Νεκτάριος Σερμάκης, Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Πλεύρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρηστάκης, ο Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Υγείας Αρκαλοχωρίου» Γιώργος Αλεβιζάκης, και ο Πρόεδρος του ΟΦΑ Μανόλης Μεταξάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου αποτελεί «κόσμημα» για τον αθλητισμό, και ότι, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να «επενδύει» σε αθλητικές υποδομές παρακινώντας την νεολαία να ασχοληθεί με αυτόν.

«Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, γιατί πρέπει να ολοκληρώνουμε όλες τις αθλητικές υποδομές. Είχαμε υποσχεθεί την ημέρα των εγκαινίων του Σταδίου στο Αρκαλοχώρι, ότι, πρέπει να ολοκληρωθεί η αθλητική υποδομή, γιατί είναι αναγκαίο για την κοινωνία για τον αθλητισμό για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Ένα τέτοιο «κόσμημα», ένα τέτοιο στάδιο, δεν μπορεί να είναι ημιτελές, και για αυτό σήμερα υπέγραψα για την ολοκλήρωση του Σταδίου με προϋπολογισμό 1,26 εκ. ευρώ ούτως ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να δοθεί στην κοινωνία του Δήμου που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ όλες τις αθλητικές υποδομές, εάν δούμε και στο Καστέλι, στο Θραψανό, τα έργα τα οποία γίνονται στον αθλητισμό και για μας είναι μεγάλη επένδυση να μπορούμε να βοηθούμε στον αθλητισμό. Έχει διαπιστωθεί σε όλη την πορεία μας, ότι, είναι σε προτεραιότητα τα έργα του αθλητισμού και του πολιτισμού γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να αθλούνται τα παιδιά μέσα στα γήπεδα, στα στάδια, στις αθλητικές υποδομές, γιατί δεν κινδυνεύουν από άλλες δραστηριότητες» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι της περιοχής ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση της αθλητικής υποδομής ανέφεραν:
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Με τη σημερινή υπογραφή του τεχνικού δελτίου προϋπολογισμού ένα 1,260 εκ. ευρώ δρομολογείται ένα οραματικό, και ολοκληρώνεται, έργο στον τόπο μας, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος το νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου. Η δέσμευση του Περιφερειάρχη τον οποίο ευχαριστώ, γίνεται σήμερα πράξη, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία και τους συνεργάτες μας και το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε αυτό το οραματικό έργο που για 30 χρόνια περιμένει ο τόπος μας και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής μας. Με τη σημερινή υπογραφή δρομολογείται η διαδικασία και θέλω να θυμίσω ότι ήδη έχει προχωρήσει η αντικατάσταση του τάπητα στο Καστέλι, ολοκληρώθηκε το κλειστό του Θραψανού ενώ έχει κατατεθεί η αναβάθμιση του κλειστού Αρκαλοχωρίου και του κλειστού στο Καστέλι. Άρα ένας σχεδιασμός και ένα όραμα που υπήρχε αυτή την τετραετία στο Δήμο μας για τον αθλητισμό με τη σημερινή υπογραφή του Περιφερειάρχη ολοκληρώνεται και βρίσκει το δρόμο της ένταξης του».

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρηστάκης: Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και για την ενδοχώρα του νομού, ένα στάδιο το οποίο θα είναι από τα πληρέστερα που υπάρχουν στην Κρήτη μετά το Παγκρήτιο και των Χανίων, με την ολοκλήρωση του κουλουάρ αλλά και των υπόλοιπων υποδομών που χρειάζονται για να λειτουργήσει ως στάδιο. Όλος ο κόσμος και ειδικά η νεολαία θα μπορεί να στραφεί περισσότερο προς τον αθλητισμό και να έχουμε μία καλύτερη ανάπτυξη πολιτιστική γιατί όπως γνωρίζετε ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για άλλη μία φορά, τον κ. Αρναουτάκη, γιατί σε όλους αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μας βοηθάει πάρα πολύ».

Ο πρόεδρος ομάδας Αρκαλοχωρίου (ΟΦΑ) Μανόλης Μεταξάκης: Μια ομάδα ποδοσφαιρική που 20 χρόνια δεν είχε έδρα, από φέτος αποκτήσαμε και με την ολοκλήρωση του έργου είναι πολύ θετικό για εμάς, ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για τη βοήθειά του και για όλα που έχει κάνει, το γήπεδο είναι στολίδι, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις υποδομές για τις ακαδημίες μας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη στήριξη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video