ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλίας Λυγερός στην κοπή πίτας των Ενεργών Πολιτών: Είμαστε πιο ώριμοι, δυνατοί και ενωμένοι

Ηλίας Λυγερός στην κοπή πίτας των Ενεργών Πολιτών: Είμαστε πιο ώριμοι, δυνατοί και ενωμένοι

«Η πόλη  μας και οι  δημότες της έζησαν το   χθες και γύρισαν την πλάτη  σε αυτό. Σήμερα ζουν τη στασιμότητα   και την απογοήτευση της παρούσας δημοτικής αρχής  και αναζητούν διέξοδο, επιζητούν το αύριο και αυτό το αύριο είναι οι Ενεργοί Πολίτες».  Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

Στον κατάμεστο από κόσμο χώρο της μουσικής σκηνής που επελέγη για να φιλοξενήσει την εκδήλωση ο κ Λυγερός προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης των Ενεργών Πολιτών το διάστημα που προηγήθηκε αναφερόμενος ταυτόχρονα στο πρόγραμμα που ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα, το οποίο θα θέσουν στην κρίση των πολιτών ζητώντας όμως και τη συμμετοχή τους στην εκπόνηση του.

Σύμφωνα με τον κ Λυγερό πλέον οι «Ενεργοί Πολίτες» είναι πιο  ώριμοι πιο δυνατοί και ενωμένοι, με γνώση, όραμα ,ικανότητα  και προχωρούν δυναμικά μαζί με τους Ηρακλειώτες προς τις δημοτικές εκλογές .   

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος «Οι  συνδημότες μας γνώρισαν από τις μικρές  και μεγάλες παρεμβάσεις στα καθημερινά προβλήματα  τόσο των ίδιων όσο και της πόλης .Μας είδαν να διατυπώνουμε  λύσεις για σημαντικά προβλήματα ( κοινωνικά, καθαριότητα, κυκλοφοριακό, ύδρευση, περιβάλλον , έργα της πόλης κλπ) .

Διέκριναν  τη διάθεση  συμβολής μας  στην επίλυση αυτών  των προβλημάτων και σε αποδοτικές  για τους δημότες συνεργασίες .

Αναγνώρισαν   στους Ενεργούς  Πολίτες τους οραματικούς  στόχους για το Ηράκλειο αλλά  και την σύνδεση των επιμέρους  στόχων με την υλοποίηση των γενικών» .

Ο κ Λυγερός αναφέρθηκε ειδικότερα στις   δεκάδες παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών που έγιναν αντικείμενο  ευρύτερης συζήτησης. Μίλησε για τις παρεμβάσεις σε κοινωνικά θέματα ( όπως   παιδικοί σταθμοί , σχολεία, προστασία δημοτών που βρίσκονται σε ανάγκη κ.α ) αλλά και για τις    προτάσεις της Κίνησης σε ζητήματα όπως τα οικονομικά των δήμων τα δίκαια και μειωμένα τέλη ,  για τα έργα και τις δράσεις και όχι για τις οικονομίες καταθέσεων.

Οι  ημερίδες  που διοργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες για  ζητήματα  ύδρευσης και  κυκλοφοριακού έφεραν  στην επιφάνεια την ανάγκη ανάληψης  συγκεκριμένων δράσεων για την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων  της πόλης .

Ο  επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις  τεκμηριωμένες παρεμβάσεις τους στα θέματα περιβάλλοντος , ανάπτυξης , έργων  και καθαριότητας αλλά και στον πολιτισμό , όπου ξεχώρισε η πρόταση για την διεκδίκηση  από το Ηράκλειο του ορισμού του ως πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021, πρόταση που «πνίγηκε» από  την Δημοτική Αρχή .

Σήμερα  με το πρόγραμμα  και τις θέσεις που  διατυπώνουμε, τόνισε με έμφαση ο κ Λυγερός , ολοκληρώνουμε    το όραμα για το σύγχρονο και μητροπολιτικό ρόλο που πρέπει να έχει ο  Δήμος Ηρακλείου .

Σύμφωνα με τον ίδιο « Θέλομε   να δώσουμε στο Ηράκλειο τον  πραγματικό ρόλο που του αξίζει στην  χώρα , τη Μεσόγειο και την Ευρώπη των περιφερειών  και της αποκέντρωσης .Οφείλουμε να κάνομε το Ηράκλειο  πρωταγωνιστή στην αναβάθμιση και την θεσμική κατοχύρωση  του ρόλου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης».

Ο  ρόλος  της δημοτικής  αρχής του Ηρακλείου, εξήγησε στο σημείο αυτό ο κ Λυγερός,  δεν είναι και δεν πρέπει να είναι συμπληρωματικός ούτε σε επίπεδο  περιφέρειας αλλά ούτε και σε επίπεδο χώρας ή Ευρώπης. Ο χαρακτήρας του  Δήμου , η ιστορικότητα της πόλης , τα οικονομικά , αγροτικά παραγωγικά, τουριστικά στοιχεία , ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας που αποκτά,  η δυναμική του, επιβάλουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημοτική αρχή – συλλογικά. Η κατοχύρωση ενός τέτοιου ρόλου δεν μπορεί να είναι θέμα  διασυνδέσεων ( γιατί θα είναι πρόσκαιρη ) αλλά σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδίου με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις .

Η  συμμετοχή  των δημοτών , ο έλεγχος  και η ενεργητική αξιοποίηση τους , οι  νέες τεχνολογίες, η καινοτομία , η αξιοποίηση  του επιστημονικού δυναμικού , ο e-dimos , η εξυπηρέτηση  των δημοτών, ο ανασχεδιασμός και η αξιοποίηση δυναμικού και υπηρεσιών  με στόχο να συμβάλουν στην υλοποίηση του οράματος για το Ηράκλειο είναι θέματα  πρώτης προτεραιότητας για την νέα δημοτική αρχή , επέμεινε ο Ηλίας Λυγερός.

Το πρόγραμμα των Ενεργών Πολιτικών έχει ως βασικούς  τομείς – πυλώνες την Κοινωνική πολιτική , την Οικονομία και ανάπτυξη , τον Πολιτισμό και τουρισμό, το Περιβάλλον και  την πόλη, το Δήμο και το δημότη, την καθημερινότητα, τη Νεολαία και την εκπαίδευση, την απασχόληση και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των νέων .

Αυτό το πρόγραμμα, είπε ο επικεφαλής τους, επιθυμούν να το συζητήσουν  με όλους τους δημότες και τους φορείς, να μπει στην κρίση τους ,να εμπλουτιστεί  και να γίνει οδηγός δράσης και για τα μικρά καθημερινά αλλά και για τους οραματικούς στόχους,  για το αύριο της πόλης μας .

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ Λυγερός ολοκληρώνοντας την ομιλία του  «Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες στασιμότητες και καθυστερήσεις . Ο χρόνος , οι εξελίξεις τρέχουν  οι νέες δημοτικές αρχές θα κριθούν από την ικανότητα τους να καθορίζουν αυτές τις εξελίξεις και  όχι να τρέχουν πίσω από αυτές . Οι σχεδιασμοί και οι δράσεις πρέπει να αναγνωρίζουν το τοπίο που διαμορφώνεται , τις  αναπτυξιακές παρεμβάσεις που απαιτούνται στις σύγχρονες τοπικές και γενικότερες συνθήκες».   

  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video