ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων, το οποίο βρίσκεται στο κτίριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ενημερώθηκε από τους συντηρητές για την χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία της συντήρησης αλλά και για την σπουδαιότητα της δουλειάς τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Παλαίτυπα της Βικελαίας συμπεριλαμβάνονται: μια έκδοση των κωμωδιών του Αριστοφάνη, τυπωμένη 43 χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο, τα Ιστορικά του Θουκυδίδη, τυπωμένα τον 16ο αιώνα (αμφότερες από τη βιβλιοθήκη Βικέλα) και άλλες πολύ σημαντικές εκδόσεις.

Πρόκειται για πολιτισμικούς θησαυρούς, οι οποίοι κινδύνευαν να καταστραφούν και πλέον διασώζονται, ώστε στη συνέχεια να σκαναριστούν και να αποδοθούν στους μελετητές.

Το εργαστήριο λειτουργεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
Μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι μια από τις σημαντικότερες σε αρχειακό υλικό βιβλιοθήκες της χώρας. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να την αντιμετωπίσουμε ποτέ ως απλό αποθετήριο βιβλίων.

Η συντήρηση των παλαιτύπων είναι μια σπουδαία δράση - παρακαταθήκη για το μέλλον, η οποία μαζί με την ψηφιοποίηση της δημοτικής πινακοθήκης που έχει ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και μια σειρά άλλων ενεργειών, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι για εμάς η διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα»!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video