ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γερμανοί επιχειρηματίας και δημοσιογράφοι γνωρίζουν από κοντά τα Κρητικά ποιοτικά προϊόντα

 Βιολογικά, Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης εντυπωσίασαν τους επισκέπτες

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», φιλοξένησε Γερμανούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους στην Κρήτη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.
Δέκα εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία φιλοξενήθηκαν στο νησί μας, επισκέφτηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και γνώρισαν τα προϊόντα του τόπου μας. Παράλληλα πραγματοποίησαν εμπορικές συναντήσεις με απώτερο σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.
Παράλληλα φιλοξενήθηκαν και εννέα έγκριτοι και καταξιωμένοι  Γερμανοί δημοσιογράφοι. Μέσα από οργανωμένες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και σε πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα», είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και  τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.

germanoi kritika proionta

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες – εισαγωγείς και δημοσιογράφοι κατά την παραμονή τους ξεναγήθηκαν σε επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσο Κουρουπάκη. Τους δημοσιογράφους ξενάγησε σε επιχειρήσεις του νομού Λασιθίου, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής & Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Το Νησί», Λουΐζος Κόλλιας .

Η Αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία, με το Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας ΟΕΥ Α΄ , Φρίντα Γεωργίου, συνόδευσαν τους εισαγωγείς και δημοσιογράφους στο ταξίδι τους στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Τάσος Κουρουπάκης δήλωσε: «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η φιλοξενία των επιχειρηματιών και δημοσιογράφων από τη Γερμανία, μια δράση που κάνουμε, υλοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί για την Αγροδιατροφική. Οι φιλοξενούμενοι μας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την όλη διοργάνωση, πράγμα που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και παράλληλα μας δίνει δύναμη, να συνεχίσουμε περισσότερο δυναμικά στο μέλλον. Εξίσου καλά ήταν τα ακούσματα και από τους επιχειρηματίες του νησιού για την όλη προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε τέτοιες δράσεις και ακόμη περισσότερες, για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας και τα κρητικά προϊόντα, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Γενική Πρόξενο του Ντύσσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου και την Εμπορική Ακόλουθο, Φρίντα Γεωργίου για τη σημαντική βοήθεια και την υποστήριξη τους καθώς και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης για την υποστήριξή του στον οργάνωση των Β2Β συναντήσεων.»

Στις Β2Β συναντήσεις βρέθηκε και συνομίλησε με τους εισαγωγείς και τους κρητικούς επιχειρηματίες, που συμμετείχαν σε αυτές, το μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Τζεδάκης ο οποίος δήλωσε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, αποτελεί πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, κάνοντας δράσεις με στόχο την εξωστρέφεια, την προώθηση των κρητικών προϊόντων και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής. Με τη συγκεκριμένη δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιούμε, δίνεται η δυνατότητα στους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες να κάνουν συναντήσεις με τους αγοραστές που φιλοξενούμε, με στόχο ναγνωρίσουν τα προϊόντα τους, προκειμένου να επιτευχθούν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γενικό Προξενείο για τη συνεργασία και τη στήριξή του. Εμείς στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά, να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα του, καθώς μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video