ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

Συνάντηση για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

Συζήτηση για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου, βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου Γαζίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δ/ντης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Νίκος Φαραζάκης, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μανώλης Στρατάκης και Τερέζα Νταγιαντά – Κοτσυφού αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Άρης Σαλούστρος, η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός. Στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, για το νέο χώρο που μισθώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου ακριβώς δίπλα για να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων δασκάλων και γονέων, καθώς και για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης των μαθητών από το παλιό κτίριο, κάτι που – εφόσον ο καιρός επιτρέψει την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών – θα μπορεί να γίνει στις διακοπές του Πάσχα.

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο παλιό κτίριο, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά ως το νέο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη ανέφερε: «Τα νέα σχολεία που καταφέραμε και κατασκευάσαμε στο Δήμο μας, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ένα πρόβλημα που ειδικά στο Γάζι, ήταν εκρηκτικό όταν αναλάβαμε το 2011. Από τότε, με σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να κατασκευάσουμε το νέο βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου, να αναβαθμίσουμε και να λειτουργήσουμε ξανά το πρώην αθλητικό σχολείο ως δημοτικό, να φτιάξουμε 2 νέα νηπιαγωγεία στο Τσαλικάκι και έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμουδάρα. Ταυτόχρονα, φροντίσαμε έτσι όλα τα σχολεία του Μαλεβιζίου να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και με απρόσκοπτες χρηματοδοτήσεις μέσα από τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές.

Σήμερα, ετοιμαζόμαστε να παραδώσουμε σε χρόνο ρεκόρ, περίπου ενάμιση έτος από την έναρξή του, ένα ακόμα δημοτικό στο Γάζι. Υπερσύγχρονο, άνετο, προσβάσιμο και λειτουργικό, με όλους τους βοηθητικούς χώρους που ενισχύουν την προσπάθεια των δασκάλων και βελτιώνουν την καθημερινότητα των μικρών μαθητών.

Όλα αυτά, τα καταφέραμε μέσα από αγαστές συνεργασίες με την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας. Γι’ αυτό και για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την προϊσταμένη Μαρία Κασσωτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, τον Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Νίκο Φαραζάκη, όπως επίσης και τους Προέδρους αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που ενίσχυσαν αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Αξίζουν τέλος πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου στην Δημοτική Αρχή, αιρετούς και υπηρεσιακούς, όπως και στον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Σαλούστρο ο οποίος εκπόνησε αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά την στατική μελέτη του κτιρίου».

 

 

Το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

 

Πρόκειται για ένα σχολείο – κόσμημα όχι μόνο για το Γάζι και το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ – υπενθυμίζεται ότι η θεμελίωσή του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Το σημαντικό αυτό έργο σχολικής στέγης του Γαζίου, έχει προϋπολογισμό 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει:

· 13 αίθουσες διδασκαλίας

· Βιβλιοθήκη

· Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

· Χώρο φαγητού

· Γραφεία διδασκόντων

· Ιατρείο

· Γυμναστήριο

· Εργαστήριο φυσικών επιστημών

· Εργαστήριο αισθητικής αγωγής

· Εργαστήριο πληροφορικής

· Εργαστήριο ξένων γλωσσών

· Γήπεδο μπάσκετ

· Γήπεδο βόλεϊ

 

Το νέο κτίριο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video