ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτοψία Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα στο 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Χανίων

Αυτοψία Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα στο 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Χανίων

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς καταγραφής των προβλημάτων που προέκυψαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχν. Υπηρεσιών και Παιδείας, Γιώργο Ξανθουδάκη και Αντώνη Βαρδάκη αντίστοιχα, πραγματοποίησαν αυτοψία στο 2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων, την Τετάρτη (27/2) το πρωί.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τη στέγη του κυλικείου ενώ δημιούργησαν σφοδρές ζημιές και σε παρακείμενη αποθήκη. Κατόπιν άμεσων ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, μεταφέρθηκε στο σχολείο μια προκατασκευασμένη αίθουσα, η οποία και θα αξιοποιηθεί ως κυλικείο.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, που ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τόνισε:

“Δώσαμε άμεση προτεραιότητα, ως δημοτική αρχή, στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν σχολικές μας μονάδες, μετά την κακοκαιρία. Δίνουμε τεράστια σημασία στην ασφάλεια των παιδιών μας. Εξετάζουμε ευρύτερα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχολικές μονάδες όπως για παράδειγμα είναι τα δέντρα που βρίσκονται στις σχολικές αυλές και κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών”.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία και στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Χανίων, καθώς χτες, λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν νέες κατολισθήσεις. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι, “ο Δήμος Χανίων έχει εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα και αναζητούμε τα υπόλοιπα χρήματα”.

Να σημειωθεί δε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα θα συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τις επόμενες ημέρες.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Χανίων μετέβη στο, προσφάτως ανακατασκευασθέν, πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη όπου διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” το μέγεθος των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία, στο συγκεκριμένο χώρο.

“Δυστυχώς, σε αυτό το ωραίο πάρκο, πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν παιχνίδια και είμαστε τυχεροί που δεν κινδύνεψε κάποιος συμπολίτης μας. Ως Δήμος Χανίων θα κοιτάξουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα αυτές τις ζημιές, ξεπερνώντας όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, κάτι που πράττουμε για όλες τις περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video