ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρέμβαση για την αντιμετώπιση του εντόμου Tuta Absoluta από τον Σ. Βαρδάκη

Την αντιμετώπιση του εντόμου Tuta Absoluta ζητεί με ερωτησή του ο Σωκράτης Βαρδάκης - φωτογραφία αρχείου

Τα τελευταία χρόνια, η παρουσία του εντόμου Tuta Absoluta, καταγράφεται σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Σε περιοχές της Κρήτης, για πρώτη φορά, εντοπίστηκε τον Ιούνιο 2009. Η εισβολή του νέου είδους εντόμου, είχε από την πρώτη στιγμή, ως αποτέλεσμα, την πρόκληση σημαντικών ζημιών, υπαίθριας και θερμοκηπιακής ντομάτας.

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης τον Νοέμβριο του 2018, αναφορικά με το έντομο Tuta Absoluta που προσβάλει την ντομάτα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης θέτει με νέα ερώτησή του προς το αρμόδιο Υπουργείο, το θέμα της αντιμετώπισης του εντόμου, καθώς η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά και οι ανησυχίες των παραγωγών εντίνονται.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, η προσαρμοστικότητα και η υψηλή αναπαραγωγική ικανότητα του εντόμου, οι κλιματικές συνθήκες, η εμπορική δραστηριότητα που επιτρέπει την μεταφορά μολυσμένων προϊόντων, παρά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή του φαινομένου (καλλιεργητικά μέτρα, παρακολούθηση των πληθυσμών, βιολογική αντιμετώπιση αλλά και χημική αντιμετώπιση), συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση του εντόμου.

Επίσης η καλλιέργεια της ντομάτας για περιοχές της Κρήτης όπως η Ιεράπετρα και το Τυμπάκι είναι ζωτικής σημασίας για τις τοπικές οικονομίες.

Το έντομο Tuta Absoluta θεωρείται πλέον εγκατεστημένο σε επίπεδο επικράτειας και εκτός της ντομάτας μπορεί να προσβάλλει την καλλιέργεια μελιτζάνας, πιπεριάς, πατάτας, καπνού αλλά και άλλα αυτοφυή φυτά.

Ο κ. Βαρδάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν προτίθεται και με ποιο τρόπο το Υπουργείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, να εντάξει την καλλιέργεια θερμοκηπιακής ή υπαίθριας ντομάτας στη Δράση 10.1.8. «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

   


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video