ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, το Πάρκο αναψυχής του Δήμου Χανίων, στην οδό Γιαμπουδάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασής του. Μάλιστα, στο Πάρκο βρέθηκαν και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτό να αποτελέσει πόλη έλξης για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

“΄Προχωρήσαμε στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της περιοχής, των μαθητών των σχολείων, που γειτνιάζουν, αλλά και των κατοίκων. Το πάρκο αυτό, επίσης, μπορούν να το απολαύσουν όλοι, καθώς βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι αναβαθμίστηκε και φωτίστηκε μια σημαντική γωνία της πόλης μας.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου προσέγγιζε τις 220.000 ευρώ, ενώ αυτό δέχτηκε μεγάλη έκπτωση. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τις σχολικές κοινότητες του 4ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου με δικά τους δρώμενα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Ξανθουδάκη, την αρχιτέκτονα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λιάνα Βαγιανού, που σχεδίασε το έργο, το σύνολο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και όλους όσους συνέβαλαν για το ευχάριστο αυτό αποτέλεσμα. Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν πέντε νέες παιδικές χαρές στην περιοχή του Ακρωτηρίου και το πάρκο της Αμπεριάς.

Από την πλευρά της η κα Βαγιανού τόνισε ότι στόχος ήταν παραδοθεί τόσο στη γειτονιά όσο στην πόλη ένας χώρο πρασίνου, όπου ο καθένας θα αισθάνεται όμορφα και θα ξεκουράζεται, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρεται και μια ζωντάνια με την παρουσία και των υπολοίπων ηλικιών. Όπως διευκρίνισε η κα. Βαγιανού πρόκειται περισσότερο για ένα πάρκο αναψυχής, που μπορεί να αξιοποιείται και από τα γειτονικά σχολεία, χωρίς, ωστόσο, αυτό να αποτελεί παιδική χαρά.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ψυχαγωγικές δράσεις, τις οποίες υλοποίησε η Θηρεσία Κατσιφαράκη, μουσική για μικρούς και μεγάλους, θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά του 8ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Επισημαίνεται ότι το πάρκο, έκτασης 2.784,00 m2, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, ενώ σε αυτό δημιουργήθηκαν περιοχές με επιμέρους χρήσεις, όπως:

  • Φυσικός ελεύθερος χώρος πάρκου (υφιστάμενα ψηλά δένδρα, φυσικό έδαφος).
  • Περιοχές καθιστικών (παγκάκια, τραπεζόπαγκοι).
  • Χώρος ελεύθερου παιχνιδιού.
  • Τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς σημειακά, σε απόλυτα εποπτευόμενη θέση στο χώρο, απευθυνόμενα κυρίως σε μικρά παιδιά, αλλά κάποια και σε μεγαλύτερα.
  • Χώροι θεματικής φύτευσης.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video