ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους

Οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τους κ.κ. Ι. Αχμέτ, Γ. Δ. Καρρά, Δ. Κωνσταντόπουλο και Ε. Χριστοφιλοπούλου, ζητούν την οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Κίνημα Αλλαγής αξιολογεί ως πολύ σοβαρές και σωστές τις προτάσεις που κατατέθηκαν από το πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ και προωθεί την υλοποίησή τους, αφού πιστεύουμε ότι οι Δομές αυτές, που αποτέλεσαν ένα πραγματικό στήριγμα για τις φτωχές οικογένειες και  τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής, τεχνολογικής αλλά και περιβαλλοντολογικής δραστηριότητας. Το πολύ σημαντικό για μας είναι ότι όλα αυτά παρέχονται εντελώς δωρεάν για δεκάδες χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σήμερα, να αποτελούν πλέον μόνιμο και αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής πολιτικής της χώρας μας ασκούμενης μέσω των ΟΤΑ, ως εγγύτερος στην κοινωνία βαθμός διοίκησης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εργαζομένων, υπάρχουν οι διαθέσιμοι εθνικοί πόροι (μέσα από το σκέλος των εθνικών πόρων της δράσης  της «Εναρμόνισης Επαγγελματικής ζωής») οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για να καλύπτεται πλήρως το λειτουργικό κόστος όλων των Δομών πανελλαδικά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ενταγμένη στους Κ.Α.Π. κάθε Δήμου.

Οι Δομές θα πρέπει να μεταφερθούν και να λειτουργούν με ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας υπαγόμενες πανελλαδικά σε μια κοινή διοικητική μορφή για όλη την Ελλάδα π.χ. στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων με στόχο να ξεπεραστεί η σημερινή πρακτική όπου οι Δομές δύνανται να υπάγονται διοικητικά σε τρεις διαφορετικές νομικές μορφές φορέων της Τ.Α. (Δήμος, ΝΠΔΔ Δήμου ή ΝΠΙΔ Δήμου) προκαλώντας σημαντικές διοικητικές διαφοροποιήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Επιπλέον θα πρέπει  να μπει ένα οριστικό τέλος στη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων, οι οποίοι  μετά από συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων, χωρίς μια μέρα διακοπή εδώ και επτά, δέκα ακόμα και δεκαέξι χρόνια παροχής των υπηρεσιών τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ και θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να συνεχίζουν να εργάζονται μέσα από μόνιμες θέσεις εργασίας, με κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους συναδέλφους τους, τακτικούς υπαλλήλους των Δήμων.

Τέλος, τονίζουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει στις 11 Δεκεμβρίου Πρόταση Νόμου στη Βουλή με θέμα «Εθνική Δημογραφική Πολιτική - Στήριξη της Οικογένειας»  που περιλαμβάνει τις βασικότερες από τις παραπάνω προτάσεις για την οργανική ένταξη του ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ στους Δήμους και την κατοχύρωση της μόνιμης εργασιακής σχέσης σύμφωνα με τις προτάσεις των εργαζομένων.

Επειδή οι προτάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ  και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ είναι τεκμηριωμένες.

Επειδή η υιοθέτηση και υλοποίηση τους θα αποφέρει οφέλη, τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης πόρων και δικαιότερης κατανομής αυτών, όσο και σε επίπεδο θεσμοθέτησης σε μόνιμης βάσης ενός προγράμματος που στήριξε και στηρίζει την παιδική ηλικία  και εν γένει την οικογένεια και

επειδή η μεγάλη πλειοψηφία  των Αυτοδιοικητικών αρχών εκφράσθηκε θετικά για τα παραπάνω με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ υπ’ αριθ. 966/31-10-2018.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

  1. Προτίθενται να προχωρήσουν σε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ για μόνιμες Δομές  ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με ειδικό κονδύλι μέσω των ΚΑΠ και προκήρυξη για μόνιμες θέσεις εργασίας με αυξημένη μοριοδότηση  της προϋπηρεσίας που να εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού:
  2. Αν Ναι, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ως άνω αιτημάτων των εργαζομένων;
  3. Γιατί δεν έχετε ακόμη δηλώσει στο Προεδρείο της Βουλής διαθεσιμότητα για την συζήτηση της Πρότασης νόμου που έχουμε καταθέσει;

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video