ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Απαιτείται διαφάνεια ειλικρίνεια και υπευθυνότητα!"

"Θα ήταν ευχής έργον να δουν, επιτέλους, οι δημότες του Μαλεβιζίου μια μικρή ανακούφιση από τις χρόνιες αδικίες, που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜ, σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης. Ούτως ή άλλως, το υψηλό κόστος των τελών ύδρευσης οφείλεται στη δική της πάγια κακοδιαχείριση. Δυστυχώς, όμως, η ανακοίνωση περί συλλήβδην μείωσης κατά 20% των τελών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, είναι ένα φθηνό μικροπολιτικό παιχνίδι στην πλάτη των δημοτών.

Η Δημοτική Αρχή σκοπίμως ψεύδεται. Ξέχασε να διευκρινίσει ότι, χωρίς τον απαραίτητο οικονομοτεχνικό σχεδιασμό, δημιουργεί σκοπίμως ελλείμματα, που μετακυλύουν το βάρος του 20% στους ίδιους δημότες για την επόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή βέβαια ετοιμάζεται να αυξήσει τα τιμολόγια που αφορούν στην αποχέτευση σε όσες περιοχές λειτουργούν μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, όπως για παράδειγμα οι νέες μονάδες Κρουσώνα και Μονής Κεραμουτσίου! (Αναφέρεται ρητά στη 290/2018 απόφαση προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΜ για το 2019).

Αρκετά με τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και το σχεδιασμό στο πόδι! Οι δημότες έχουν ανάγκη από χαμηλότερα τέλη σε μόνιμη, δικαιότερη, σταθερή και κυρίως βιώσιμη βάση! Αυτό που, δυστυχώς, επιλέγει η Δημοτική Αρχή είναι, αντί για σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική, να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ήδη υπερφορτωμένων με τέλη δημοτών, με αδιαφανή και ευκαιριακά τεχνάσματα. Αγωνιούν και βιάζονται τόσο, που δεν κράτησαν έστω τους τύπους της κείμενης νομοθεσίας.

Επιτέλους, η Δημοτική Αρχή ας βρεθεί προ των ευθυνών της κι ας μας απαντήσει:

· Πού είναι η αναγκαία εκ του νόμου τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη, η νέα απόφαση της ΔΕΥΑΜ περί αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και η έγκριση νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

· Πού είναι η συμπερίληψη στον προϋπολογισμό της επιχείρησης που συντάχθηκε ισοσκελισμένος μόλις τον περασμένο μήνα; Με το τρέχον οικονομικό έτος να έχει ξεκινήσει δημιουργούνται ελλείμματα, κατά παραδοχή του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Σαββάκη: «η απώλεια εσόδων της επιχείρησης αναμένεται να είναι 230.000 – 300.000€» (ρεπορτάζ του Maleviziotis.gr, 18/01/2019). Πότε πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Πρόκειται για τον ύψιστο βαθμό αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και υποκρισίας!

Δε μας εκπλήσσει, λοιπόν, που ο Δήμαρχος επαίρεται για «απορροφητικότητα πόρων» όταν τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑΜ προς τρίτους. Τα χρέη δηλαδή που δημιούργησε, ο ίδιος και το κλειστό επιτελείο του, τα θεωρεί «ανάπτυξη» και «απορρόφηση κονδυλίων». Γι’ αυτό, ως κερασάκι της «ανάπτυξης», δημιουργεί νέα ελλείμματα στη ΔΕΥΑΜ, δήθεν ανακουφίζοντας τους δημότες, που στην ουσία θα κληθούν να τα επωμιστούν ξανά στο επόμενο έτος. Αντί να αναλογιστούν την ευθύνη τους, που οδήγησε τη ΔΕΥΑΜ στο χείλος της χρεωκοπίας, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό.

Επιτέλους, ας σοβαρευτούν! Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ δεν είναι τσιφλίκια! Ας μην υποτιμούν την κρίση των δημοτών!"

 

Μενέλαος Μποκέας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video