ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καπάκια μπουκαλιών από τον ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου… για καλό σκοπό

Καπάκια μπουκαλιών από τον ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου… για καλό σκοπό

Με τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργο Αλεβυζάκη και Ελευθερία Αντωνιάδη αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων σε δράσεις προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, του άκρως επιτυχημένου αγώνα που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ., με τη συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. είχε ανταποκριθεί και είχε αναπτύξει ένα δίκτυο μπλε κάδων ανακύκλωσης και μικρών κάδων συλλογής καπακιών κατά μήκος των διαδρομών, περισυλλέγοντας όλα τα μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν από τους αθλητές. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα μακρύτερα, αποφασίστηκε όλα τα πλαστικά μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε τσάντες με τα μηνύματα του Χρώμα Run 2019, οι οποίες θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες της εξίσου επιτυχημένης εκδήλωσης του Αρκαλοχωρίου. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την άμεση προστασία του περιβάλλοντος, προωθείται το μήνυμα της κυκλικής οικονομίας, όπου το τέλος ενός προϊόντος αποτελεί την αρχή για ένα νέο προϊόν.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της παραπάνω κίνησης, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε όλα τα καπάκια από τα μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν, να διατεθούν σε συλλόγους που πραγματοποιούν ανάλογες δράσεις με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Σε δηλώσεις του αμέσως ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2018 «συνδέεται» με το Χρώμα Run 2019 και τα μπουκάλια του νερού που καταναλώθηκε από τους αθλητές, γίνονται οι τσάντες των συμμετεχόντων στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση της Κρήτης. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας και στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. αδράξαμε την ευκαιρία και ενισχύσαμε την όμορφη και απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια. Θα ήθελα να δώσω για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλα τα μέλη του δραστήριου Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. και τους φορείς της περιοχής, για όσα έχουν πετύχει».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video