ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύσκεψη για εγκρίσεις μελετών Βυζαντινών Ναών και μνημείων του Δήμου Βιάννου

Σύσκεψη για εγκρίσεις μελετών Βυζαντινών Ναών και μνημείων του Δήμου Βιάννου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη στην Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με θέμα την έγκριση σημαντικών μελετών που αφορούν αποκατάσταση  ναών και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρων αυτών . Πρόκειται για την Αγία Μονή Βιάννου, την Παναγία Κυρά Λιμεννιώτισα τον Άγιο Γεώργιο τον Πλατανίτη  και τον Αγίου Γεώργιο στην Άνω Βιάννο. Για του παραπάνω ναούς έχουν ήδη κατατεθεί οι μελέτες που αφορούν σε παρεμβάσεις αναστύλωσης αλλά και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου αυτών . Στην σύσκεψη που έγινε με την Προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών αρχαιοτήτων κα Ελένη Κανάκη και τον   αρχαιολόγο του τμήματος κο Γιώργο Κατσαλή, έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, και οι ιερείς π. Ιωάννης Κοντάκης, π. Γεώργιος Χριστουδουλάκης, π. Νικόλαος Δουλγεράκης, και π. Εμμανουήλ Πνευματικάκης Όπως ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Βιάννου   δρομολογείται άμεσα η έγκριση των μελετών προκειμένου να εκτελεστούν και τα αντίστοιχα έργα που αφορούν στην Αγία Μονή Βιάννου, στον περιβάλλον χώρο της Παναγίας Κυρά Λιμεννιώτισας, η αποκατάσταση του καμπαναριού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Βιάννο, και του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Γεωργίου του Πλατανίτη. Για παρεμβάσεις που αφορούν στον κυρίως μέρος των ναών της Παναγίας Κυρά Λιμεννιώτισας και του Αγίου Γεωργίου Πλατανίτη η έγκριση  θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση αφού η διαδικασία προωθείται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπως και για έκδοση σχετικής πράξης ( Π.Υ.Σ) από το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης εκπονείται και είναι σε προκαταρτικό στάδιο η μελέτη του μοναστηριού Αγίου Αντωνίου Άρβης για την οποία η Αρχαιολογία Ηρακλείου συναινεί και θα συνδράμει με κάθε μέσο για την έγκριση της.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε την Αρχαιολογική υπηρεσία του Ηρακλείου που παρά την έλλειψη προσωπικού, καταβάλει κάθε προσπάθεια για τις εγκρίσεις σε μελέτες για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν τον Δήμο Βιάννου όπου υπάρχει μια διαχρονική συνεργασία, ενώ και τώρα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια μια δαιδαλώδους και πολύπλοκης διαδικασίας που αφορά την έγκριση των παρεμβάσεων  σε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία. Επίσης ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ηρακλείου κο Βαρδάκη Σωκράτη που βρίσκεται κοντά και στηρίζει κάθε προσπάθεια που αφορά παρεμβάσεις του Δήμου και των φορέων προκειμένου να υλοποιηθούν.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video