ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κινητοποιήσεις αγροτών και στην Κρήτη

Στήνουν μπλόκα και οι αγρότες της Κρήτης - φωτογραφία από το μπλόκο στα Πραιτώρια

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες στην Κρήτη αλλά και σε αρκετέςς ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Με πάγιο αίτημα τους μεταξύ άλλων την αύξηση του εισοδήματός τους και τη μείωση του κόστους παραγωγής, οι αγρότες έχουν ανάψει τις μηχανές των τρακτέρ, βγαίνουν στους δρόμους και στήνουν μπλόκα.

Ήδη από την Κυριακή δεκάδες τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στα Πραιτώρια όπου αγρότες προχωρούν σε διαμαρτυρία όπως έγινε γνωστό από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων, με τα μπλόκα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του να ενισχύονται σήμερα. "Τα προβλήματά μας τα ξέρουν οι κυβερνήσεις, αφού οι πολιτικές τους είναι που δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα τη δυνατότητά μας να παράγουμε στη γη μας και να ζούμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια! Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε κάτι είναι ο αγώνας! Ό,τι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες. Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής μας, τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, να ακουμπήσει στο μπλόκο, να μας στηρίξει, να πάρει και ο ίδιος κουράγιο για να διεκδικήσει τις δικές του ανάγκες" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα συλλαλητήριο πραγματοποιούν αγρότες στα Χανιά. Η κινητοποίηση έχει προγραμαμτιστεί για τις 11:00 πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Σε ανακόινωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων αναφέρει σχετικά: "Ο αγώνας που κάνουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Και αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας".

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα και αγροτοκτηνοτρόφοι των Ανωγείων. Μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων Ανωγείων με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις 12:00 στο Δισταύρι στο Μετόχι.
"Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουμε ξανά στους δρόμους,τονίζουμε ότι: οι ανάγκες, μας αναγκάζουν να βγούμε στους δρόμους, η συνεχής συρρίκνωση του εισοδήματός μας, άρα και των οικογενειών μας. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Η ΚΑΠ – ΕΕ και η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων μας οδηγούν, με συνέπεια στο παραπέρα ξεκλήρισμα." αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αξίζει να αναφέρουμε τα αιτήματα των αγροτών πανελλαδικά περιλαμβάνουν :

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα
-Μείωση του κόστους παραγωγής
-Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου
-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ
-Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή αγροτοτεμαχίων


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video