ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ

Στη συνάντηση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο διαμόρφωσης της Στρατηγικής Πολιτικής στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων για τα έργα της νέας Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ) 2021-2027, βασικό θέμα αποτέλεσε η θεματική ενότητα «Περιβάλλον και αποδοτικότητα πόρων».

Στη συνάντηση την οποία συντόνισαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας και αρμόδιοι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, είχαν κληθεί εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ΕΥΔ ΠΕΠ, θεσμικοί, παραγωγικοί, και περιβαλλοντικοί φορείς από τις τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες της Ελλάδας τις οποίες αφορούσε η συνάντηση εργασίας (Κρήτη, Ιονίων νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου).

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Νίκος Καλογερής.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής επισήμανε, ότι, «η Κρήτη διαθέτει φυσικό περιβάλλον σε καλή κατάσταση το οποίο αποτελεί φυσικό κεφάλαιο και συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας, υποστηρικτή όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό είναι συνεχής η προσπάθεια για την προστασία και την ορθή διαχείρισή του και βρίσκεται στην κορυφή  της λίστας στις προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης. Η προστασία και ανάδειξη των οικοτόπων, των προστατευόμενων περιοχών και της βιοποικιλότητας, η προστασία των υδροφορέων για διασφάλιση της καλής ποιότητας και ποσότητας του νερού, η καθαρή ατμόσφαιρα, η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων, η προστασία των εδαφών από τη ρύπανση, η προστασία της ακτογραμμής από τη διάβρωση, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερο βάρος για μας και ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα για πολλά από αυτά, εμείς τα θεωρούμε δικά μας προβλήματα και προσπαθούμε για την επίλυσή τους». Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής εστίασε σε συγκεκριμένους τομείς αναδεικνύοντας τα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για το μέλλον, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η Δ/ντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης Μαρία Κασωτάκη ενημέρωσε την επιτροπή για την πρόοδο της απορροφητικότητας χρηματοδοτικών πόρων στους διάφορους τομείς του ΠΕΠ που εντάσσονται στους σχετικούς άξονες της ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

Αντίστοιχα τοποθετήθηκαν και έθιξαν τα δικά τους θέματα ο Γιώργος Μαρινάκης ως πρόεδρος των ΔΕΥΑ, εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης αποβλήτων ΔΕΔΙΣΑ και ΕΣΔΑΚ καθώς και άλλοι φορείς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video