ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του Υδρευτικού Δικτύου του Ηρακλείου

Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από τον «Φιλόδημο» αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου στον Δήμο Ηρακλείου – Ξεκίνησαν οι εργασίες στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου η πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά αποκλειστικά στον Δήμο Ηρακλείου και την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της πόλεως. Παράλληλα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος. Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση του δικτύου στην Χρυσοπηγή και έχει ολοκληρωθεί η αντίστοιχη παρέμβαση στην περιοχή του Παγκρητίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε πει, οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλεως συνεχίζονται απρόσκοπτα. Μετά τις εργασίες που ήδη έγιναν στο Παγκρήτιο και γίνονται στην Χρυσοπηγή, ξεκινήσαμε και στις περιοχές του Μασταμπά και της Θερίσσου και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της πόλης.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από την κυβέρνηση την πλήρη χρηματοδότηση του έργου και είναι σημαντικό ότι δημοσιεύτηκε και η πρόσκληση του προγράμματος “Φιλόδημος” για τον σκοπό αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου που συνέβαλλαν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά και την κυβέρνηση που τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, θα έχουμε αντικαταστήσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα του παλιού δικτύου και θα έχουμε περιορίσει κατά πολύ τις διαρροές του νερού που αποτελούν καίριο όσο και χρόνιο πρόβλημα του Ηρακλείου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης δήλωσε από την πλευρά του: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές της πόλεως. Μιλάμε για δίκτυα που δεν είχαν αντικατασταθεί εδώ και δεκαετίες άρα η αντικατάστασή τους ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Με βάση τον σχεδιασμό μας, κατά την διάρκεια των εργασιών δεν πρόκειται να υπάρξει διακοπή της τροφοδοσίας του νερού, στις περιοχές όπου γίνονται οι παρεμβάσεις».

Το έργο «αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσο» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020». Η συνολική συμβατική αξία του έργου χωρίς Φ.Π.Α. ανέρχεται σύμφωνα με τη σύμβαση στο ποσό των 1.394.062,72 € και η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του ορίζεται είκοσι τέσσερεις (24) μήνες.
Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από την οδό Ιωνίας, Ιερολοχιτών, Πετρακογιώργη, Ανδρέα Παπανδρέου, Λεβήνου, 62 Μαρτύρων, Πυράνθου, Γεωργιάδη, Κονδυλάκη, ΕΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 38.700 μ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Αλαμάνας, Μιχ. Βλάχου και θα συνεχιστούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιωνίας.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video