ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποκεντρωμένη Κρήτης: Συναντήσεις σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωτερικών

Αποκεντρωμένη Κρήτης: Συναντήσεις σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωτερικών

Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Τετάρτη 23-1, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη για προγραμματισμένες συναντήσεις και συσκέψεις εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρωί της Τετάρτης η Συντονίστρια συμμετείχε σε σύσκεψη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, με θέμα το σχεδιασμό των εργασιών για την εκπόνηση της δεύτερης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας, σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το νερό. Υπεύθυνες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της 2ης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης ορίστηκαν οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες επίσης ενημέρωσαν για την πρόοδο της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται στην ισχύουσα αναθεώρηση ανά περιοχή αρμοδιότητας.

Εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για το συντονισμό και την προτεραιοποίηση του συνόλου των έργων και δράσεων που υλοποιούνται και σχεδιάζονται από τους διαχειριστές των υδατικών πόρων, έγινε ενημέρωση για τα σχετικά μέτρα του Σχεδίου Διαχείρισης Λ.Α.Π. του υδατικού διαμερίσματος Κρήτης που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και, εντοπίστηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την υλοποίηση της νέας αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης του νερού.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από το Υπουργείο για τα προβλεπόμενα σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τον προσδιορισμό του περιβαλλοντικού κόστους και του περιβαλλοντικού τέλους, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, μεταξύ των υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου. Στη σύσκεψη εργασίας συμμετείχε με τη Συντονίστρια, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων Α.Δ.Κ. κ. Αγγελική Μαρτίνου.

Η Συντονίστρια είχε, στη συνέχεια, συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για τα εν εξελίξει θέματα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) καθώς και των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών στην Κρήτη.

kozyraki xaritsis2

Το απόγευμα της Τετάρτης η κ. Κοζυράκη συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, με κύρια ζητήματα συζήτησης την εφαρμογή των διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” (ν.4555/2018), που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία των ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη καθώς και, το ενιαίο πλαίσιο κινητικότητας υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους ΦΟΔΣΑ, από 19 Ιανουαρίου διατρέχουμε το τελευταίο μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου το οποίο χαρακτηρίζεται από την αναγκαστική εφαρμογή των προβλεπόμενων ρυθμίσεων από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η Συντονίστρια συνεχίζει σήμερα τις επαφές της στο Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο με συνεργάτες του Υπουργού όσο και με υπηρεσιακά στελέχη, για θέματα και υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο Υπουργείο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video