ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου στο εργαστήριο του ΟΟΣΑ

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην συνάντηση του ΟΟΣΑ με θέμα «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδος μετά το 2020»: «Αναγκαιότητα να υπάρξει αυτοτέλεια πόρων και αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Στην πρώτη ημέρα εργασιών της τριήμερης τεχνικής συνάντησης με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία διοργανώνει από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδος μετά το 2020».

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στο Ηράκλειο στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίας με τίτλο «Ενδυνάμωση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης – Καλή Διακυβέρνηση και Διοικητική Ικανότητα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τομείς που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακοί πυλώνες της Κρήτης (Τουρισμός, Πολιτισμός, Αγροδιατροφή, Περιβάλλον , Επιστημονική Γνώση) ενώ τόνισε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού σύμφωνα με τον ρόλο της, πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αυτοτέλεια πόρων και αρμοδιοτήτων καθώς και απλούστευση των διαδικασιών, δηλαδή πάταξη της γραφειοκρατίας.

Επίσης, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα ύπαρξης μακρόπνοου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο οποίος θα προκύπτει από ευρείες συμμετοχικές διαδικασίες: «Πιστεύουμε στις διαδικασίες του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Διαλόγου και του Δημοκρατικού Προγραμματισμού και τις υπηρετούμε με προτεραιότητα μας τον συγκρητισμό. Έχουμε κατακτήσει καλό επίπεδο συνεργασίας με τον Β’ Βαθμό αυτοδιοίκησης και βρισκόμαστε σε συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν στο νησί.

Το εργαλείο που θα πρέπει ως Δήμοι να εκμεταλλευτούμε είναι αυτό της μακρόπνοης Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης , η οποία θα είναι προϊόν συμφωνίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της – Κοινωνικούς Εταίρους.
Θεωρώντας ότι οι εργασίες αυτού του τριήμερου εργαστηρίου θα είναι ουσιαστικές οι εκπρόσωποι μας στα αντίστοιχα τραπέζια που θα συμμετάσχουν θα παραθέσουν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του κάθε τομέα ώστε να οδηγηθείτε σε ασφαλή συμπεράσματα στο πλαίσιο της Στρατηγικής μελέτης που εκπονείτε».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video