ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τελικό Εργαστήριο Διαβούλευσης του Τομέα Γνώσης από την Περιφέρεια Κρήτης

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης-διαλόγου για την ίδρυση στο νησί νεοφυών επιχειρήσεων, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 60 προτάσεις

Το Τελικό Εργαστήριο Διαβούλευσης του Τομέας Γνώσης με το οποίο ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβούλευσης που αφορά στην ίδρυση στη Κρήτη νεοφυών επιχειρήσεων που αξιοποιούν την καινοτομία και τα  αποτελέσματα της έρευνας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete) της Περιφέρειας Κρήτης.

Τις εργασίες της συνάντησης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου άνοιξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 60 προτάσεις νεοφυούς επιχειρηματικότητας τονίζοντας ότι, η επιστημονική δουλειά που γίνεται στα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού πρέπει να μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία δίνοντας ανάπτυξη, εξειδίκευση, αλλά και θέσεις εργασίας σε νέους ειδικά επιστήμονες.

«Είμαστε υπερήφανοι για τα επιστημονικά-ερευνητικά μας Ιδρύματα και αυτό που παράγουν θέλουμε να πάει στην πραγματική οικονομία του νησιού που είναι ο αγροτικός τομέας, ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, αλλά και η γνώση. Θέλουμε λοιπόν να δημιουργηθούν οι συμπράξεις αυτές μεταξύ των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού με τον επιχειρηματικό κόσμο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ειδικά για τα νέα παιδιά, τους επιστήμονες, και να δοθεί στην πραγματική οικονομία του νησιού μία ώθηση προς τα μπροστά για την ανάπτυξη την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.  Αυτός είναι ο στόχος, δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα, ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί ίσως πρώτη φορά γίνεται αυτή η σύμπραξη μεταξύ των Εκπαιδευτικών, Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των επιχειρηματιών, πιστεύουμε όμως ότι θα πείσουμε γιατί έχουν κατατεθεί πάνω από 60 προτάσεις και θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά επιχειρήσεων. Το λέμε αυτό γιατί την επόμενη δεκαετία οι κατευθύνσεις από πλευράς της Ευρωπαϊκής επιτροπής θα είναι πάνω στην «έξυπνη» εξειδίκευση, πάνω σε αυτή τη στρατηγική, που εμείς έχουμε «χτίσει» μία «αρχιτεκτονική» προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας ευχαρίστησε δημόσια το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας και όλα τα στελέχη-υπηρεσίες της Περιφέρειας που συμμετείχαν με επιτυχία στη διαβούλευση στον τομέα της γνώσης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης. Η κ. Κουτεντάκη υπογράμμισε, ότι, η έρευνα, η ανάπτυξη, η καινοτομία η τεχνολογική αλλαγή και η διάχυση της στην πραγματική οικονομία θεωρούνται από τους σημαντικούς πυλώνες της Περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης η συντονίστρια RIS3Crete, Αν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφέρεια Κρήτης Χρυσή Δασκαλάκη στην δική της παρέμβαση, υπογράμμισε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να μεταφέρει την ερευνητική γνώση στην επιχειρηματικότητα του νησιού έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέα καινοτόμα προϊόντα και επιχειρήσεις έντασης γνώσης, έτσι ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

«Σήμερα αυτό που κάνουμε εδώ πέρα είναι να ζητήσουμε προτάσεις από νέους επιστήμονες, νέους ερευνητές, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά δηλαδή αναζητήσαμε ώριμες ερευνητικές ιδέες οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.  Ο αριθμός είναι αρκετά ικανός για να μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία νέα καινοτόμα επιχειρηματικότητα στο νησί και θα βοηθήσει τους νέους επιστήμονες μας να μείνουν, να επιχειρήσουν στη Κρήτη και να μη φύγουν στο εξωτερικό».

Στην εκδήλωση παράλληλα χαιρετισμούς-παρεμβάσεις  έκαναν οι: Κωνσταντίνος Στεφανίδης - Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Κρήτης, για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» μίλησε η Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη της ΕΥΔ Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020», για τα αποτελέσματα της διαδικασίας υποβολής ιδεών για νεοφυή επιχειρηματικότητα στον Τομέα Γνώσης RIS3Crete  η Κατερίνα Ρουσάκη Συντονίστρια Τομέα Γνώσης και για το «ORamaVR: μετασχηματίζοντας την ιατρική εκπαίδευση μέσω εικονικής πραγματικότητας» ο Γιώργος Παπαγιαννάκης, Αναπλ. Καθηγ. Τμήμ. Επιστήμης Υπολογιστών Παν.Κρητ., Συνιδρυτή CEO/CTO της ORamaVR.

Ακολούθησε το Εργαστήριο σε θέματα στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας από ειδικούς Συμβούλους Επιχειρηματικότητας της «θερμοκοιτίδας» ΘΕΑ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε τρεις παράλληλες συνεδρίες. Οι συμμετέχοντες είχαν τις ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν όσον αφορά την ίδρυση νεοφυούς επιχείρησης σε μία διαδραστική διαδικασία υποστήριξης (Mentoring).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Δήμων, Πανεπιστημιακών Επιστημονικών Ιδρυμάτων του νησιού φορέων-παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή στην ιστοσελίδα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video