ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκρίθηκε η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας

Εγκρίθηκε η μελέτη προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας

Έπειτα από πολύμηνη και ιδιαίτερα δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου κατάφερε και εξασφάλισε όλες τις εγκρίσεις για το έργο της προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για την πλήρη ωρίμανση του έργου, το οποίο έπρεπε να ελεγχθεί και να εγκριθεί από 14 διαφορετικές υπηρεσίες και Υπουργεία και για το οποίο πλέον αναζητείται το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης για να υλοποιηθεί.

Το οραματικό και ανταποδοτικό για την περιοχή έργο, αποτελούσε πάγια απαίτηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής. Εκτός του ότι προστατεύει την παραλία της Αγίας Πελαγίας από τη διάβρωση, με τις κατάλληλες φυσικές παρεμβάσεις επιτυγχάνει την επέκταση της πανέμορφης παραλίας η οποία θα αποκτήσει πλάτος από 20 έως 40 μέτρα, αυξάνοντας και τον αριθμό των λουόμενων που θα μπορεί να εξυπηρετεί. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει τον βυθό του κόλπου και δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς κατάπλου για τα μικρά σκάφη της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική μελέτη της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται να υλοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα πλέον ενδεδειγμένα επιστημονικά πρότυπα, αλλά και την χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων του τομέα της ακτομηχανικής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα, προϊόν πολύμηνης και ιδιαίτερα δύσκολης προσπάθειας. Η πανέμορφη και άκρως ελκυστική παραλία της Αγίας Πελαγίας προστατεύεται και επεκτείνεται, γίνεται πιο άνετη και φιλόξενη, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται η θαλάσσια ζωή του κόλπου και δημιουργείται ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά σκάφη της περιοχής.

Αξίζουν πολλά μπράβο στην Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Ανδρουλάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Πεδιώτη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον Μανόλη Κληρονόμο, τον Κώστα Κουράτωρα, τον Γιώργο Τσαγκαράκη και τη Ζωή Φυσέκα, τους μελετητές, καθώς επίσης και την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ελένη Χριστοδουλάκη για την άριστη συνεργασία μας. Επικεντρώνουμε την ενέργειά μας στο να βρεθεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης, για το οραματικό αυτό έργο».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video