ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στα έργα της Αγίας Πελαγίας ο Κώστας Μαμουλάκης

Στα έργα της Αγίας Πελαγίας ο Κώστας Μαμουλάκης

Τα έργα της Αγίας Πελαγίας που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, επιθεώρησε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, διαπιστώνοντας την εξέλιξή τους και το άρτιο των εργασιών.

 

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α..Μ Φ. Σαββάκη, την Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη και Δ. Ανδρουλάκη αντίστοιχα, είδε από κοντά την πορεία τους, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγχρονη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, μαζί με τα δίκτυά της, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στο Δήμο Μαλεβιζίου, καλύπτει τις περιοχές της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας και δίνει λύσει σε ένα μείζον ζήτημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Η μονάδα, κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου εκτάσεως 13 στρεμμάτων, με το έργο να έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17.000.000 ευρώ, μαζί με τις αγορές των οικοπέδων, τις μελέτες και τα δίκτυα. Είναι δε ενταγμένο στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου. Περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας σχεδιασμένης να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανεπτυγμένων αυτών τουριστικών περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί και η μελλοντική επέκτασή του, για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.

Η συγκεκριμένη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα, δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους, ενώ μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων που ακολουθούν, θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα – που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν – αλλά και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων. Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευάσουμε θα προσφέρει νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσα από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται.

Αμέσως μετά τις αυτοψίες ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκτελείται αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας με τεράστια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και λειτουργικά οφέλη. Όχι μόνο θωρακίζουμε τον οικισμό από πλυμμηρικά φαινόμενα, όχι μόνο προστατεύουμε τις περιουσίες των κατοίκων και το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε την εικόνα του κεντρικού δρόμου της Αγίας Πελαγίας, δημιουργώντας ένα γραφικό κανάλι μέσα στο οποίο θα «μπαίνει» η θάλασσα, με γεφυράκια για τους πεζούς, που είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσει τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής. Η Αγία Πελαγία αλλάζει εντελώς μορφή και μαζί με τον υπόγειο φωτισμό του κόλπου που έγινε πέρυσι, τους κόμβους που αναμένουμε τον επόμενο μήνα να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, την προστασία και επέκταση της παραλίας που λάβαμε εγκρίσεις από 14 υπουργεία και υπηρεσίες και αναζητούμε το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης, καθίσταται μοναδικός και απολαυστικός τουριστικός προορισμός.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μου, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππο Σαββάκη και Γιάννη Ντουλάκη αντίστοιχα, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης, τον Δ/ντη της Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, όλα τα στελέχη και το προσωπικό της, την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και Δημήτρη Ανδρουλάκη αντίστοιχα, όλα τα μέλη του Δ.Σ., τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργο Πεδιώτη και όλα τα μέλη του Συμβουλίου, αλλά και σε όλους τους φορείς, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των περιοχών του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας, που οι καθένας με τον τρόπο του συνδράμει ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν αυτά τα έργα πνοής για τον τόπο μας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video