ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση Συντυχάκη στη Βουλή για το Καπετανάκειο

Ερώτηση Συντυχάκη στη Βουλή για το Καπετανάκειο

Παρέμβαση από τον βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη για το Καπετανάκειο κτήριο, ένα από τα πιο ιστορικά στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, που στεγάζει σήμερα το 1ο ΓΕΛ, το 1ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης:

«Το «ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ» κτήριο, ένα από τα πιο ιστορικά στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στεγάζει σήμερα το 1ο ΓΕΛ, το 1ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Από το 2008 το κτίριο υπόκεινται σε συνεχείς εργασίες αποκατάστασης και μετά από 10 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ υπάρχουν συνεχείς καθυστερήσεις.
Tο ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει καταθέσει πολλαπλές Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις για τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια καθυστερώντας την παράδοση του έργου ενώ πολλές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τους εκλεγμένους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Ηρακλείου. Τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Δήμος Ηρακλείου αποποιούνται των ευθυνών τους πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο για την καθυστέρηση.
Σε συνάντηση που έγινε στο Δήμο Ηρακλείου στις 12 Αυγούστου 2018 ο εκπρόσωπος της εταιρίας που έχει ανατεθεί το έργο υποσχέθηκε ότι το κτήριο θα παραδοθεί το αργότερο μέχρι 20 Σεπτέμβρη. Η πρόοδος των εργασιών δεν ήταν αυτή που έπρεπε με αποτέλεσμα έπειτα από παρεμβάσεις του Συλλόγου Γονέων να προκληθεί νέα σύσκεψη στο Δήμο όπου ο Δήμαρχος έθεσε νέα προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου της 20 Οκτωβρίου.
Μετά τα Χριστούγεννα και 2 μήνες μετά την προγραμματισμένη ολοκλήρωση, οι εργασίες έχουν σταματήσει εντελώς γεγονός που δημιουργεί ανησυχία σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα. Με βάση τη μελέτη, για την ολοκλήρωση του κτηρίου παραμένουν συγκεκριμένες εργασίες όπως η τοποθέτηση τζαμιών, των καλοριφέρ, των ειδών υγιεινής κτλ.
Η κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τα τελευταία χρόνια δεν ευνοεί καθόλου την εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον, ακόμα κι αν το κτήριο ήταν έτοιμο να παραδοθεί, δεν υπάρχει πυρασφάλεια, ούτε μελέτες πυρασφάλειας στο κτήριο.
Οι ευθύνες βαραίνουν εξ΄ ολοκλήρου τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και την Κυβέρνηση εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης που ακολουθεί προς τις σχολικές μονάδες ενώ την ίδια στιγμή τα έργα με υψηλό κέρδος για τις κατασκευαστικές εταιρείες προχωρούν με fast track διαδικασίες και με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει άμεσα στην άρση των όποιων εμποδίων παρουσιάζονται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης και του Δήμου Ηρακλείου και να μην καθυστερήσει περαιτέρω η παράδοση του έργου με πλήρη αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.»

Ο βουλευτής
Μανώλης Συντυχάκης

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video