ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο μόνιμης εγκατάστασης της AgroExpo Ιεράπετρας

Τον Μάιο η μεγάλη αγροτική έκθεση στην Ιεράπετρα AgroExpo 2019 που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια, ο Δήμος Ιεραπετρας και το Επιμελητήριο Λασιθίου μαζί με τοπικούς φορείς.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το έργο της μόνιμης εγκατάστασης της AgroExpo Ιεράπετρας στις εγκαταστάσεις της πρώην “Αγρεξ”, όπως δήλωσε σήμερα από την Ιεράπετρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της “AgroExpo 2019” που θα γίνει 12-19 Μαίου 2019.
Πρόκειται για την πρόταση που κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ζητώντας να αποκτήσει η έκθεση ένα μόνιμο χώρο για την διεξαγωγή της, προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου η μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου, σημειώνοντας πως ο Δήμος θα φροντίσει για την μεταφορά των υπηρεσιών από τον χώρο της “Αγρεξ” που θα χρησιμοποιηθεί. “Θέλουμε να γίνει πράξη ένα όραμα με τη στήριξή σας”, ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, στην πρόταση που διατύπωσε. 
“Θεωρώ πως ο χώρος για την αγροτική έκθεση θα είναι κορυφαίο έργο για την Ιεράπετρα κι αν το κόστος είναι στο ύψος που εκτιμάται από την μελέτη, η Περιφέρεια αναλαμβάνει μόλις έρθουν οι μελέτες να καλύψει το κόστος του έργου και να γίνει μια υποδομή που θα δίνει οριστική λύση για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας να ολοκληρωθεί η μελέτη για να μπορεί να δρομολογηθεί το έργο. 

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως η Περιφέρεια στηρίζει την έκθεση AgroExpo τονίζοντας πως “εξαρχής στηρίξαμε την έκθεση στο Λασίθι και την Ιεράπετρα γιατί είδαμε τη δυναμική που είχε ο χώρος”. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως η έκθεση αυτή “αναδεικνύει την εξωστρέφεια, την δυναμική των προϊόντων μας”, υπογραμμίζοντας πως “ένας από τους άξονες που στηρίζεται η Κρήτη είναι ο αγροδιατροφικός τομέας και πάνω σε αυτό τον τομέα στηρίζουμε και επενδύουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και πάνω απ' όλα με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων”. 

Εντυπωσιακοί ήταν οι αριθμοί που παρέθεσε ο κ. Χαριτάκης αναφέροντας πως υπάρχει μια μεγάλη αύξηση εκθετών. “Το 2017 είχαμε 48 παγόδες και 69 εκθέτες έναντι 27 παγόδων και 36 εκθετών την προηγούμενη χρονιά. Φέτος θα έχουμε σχεδόν τριπλασιασμό των εκθετών διότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον”, ανέφερε ο κ. Χαριτάκης, παρουσιάζοντας επιμέρους στοιχεία για την οργάνωση. 
Ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Κρήτης όσο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την άψογη συνεργασία που έχει συνδράμει καθοριστικά για να είναι επιτυχημένη η έκθεση ενώ παρουσίασε αναλυτικά τους φορείς που στηρίζουν την μεγάλη αγροτική έκθεση που καθιστά την Ιεράπετρα επίκεντρο του αγροτικού ενδιαφέροντος στο Λασίθι και την Κρήτη ενώ ήδη έχει αρχίσει να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από πολλές μεγάλες εταιρείες με εθνικό και διεθνές βεληνεκές.
Να σημειωθεί πως η διοργάνωση υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και το Δήμο Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ενώ υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης και το BIC Κρήτης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video