ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συμμετοχή στην πιλοτική δράση «Ενίσχυση της Διοικητικής Ικανότητας της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την μετά το 2020 Προγραμματική Περίοδο»

Συμμετοχή στην πιλοτική δράση «Ενίσχυση της Διοικητικής Ικανότητας της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την μετά το 2020 Προγραμματική Περίοδο»

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτης Καζάσης και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Γιώργος Αγαπάκης έλαβαν μέρος στην πιλοτική δράση (όπου μετέχουν πέντε διαχειριστικές αρχές από τα κράτη-μέλη): «Ενίσχυση της Διοικητικής Ικανότητας για την μετά το 2020 Προγραμματική Περίοδο»

(Frontloading Administrative Capacity Building to prepare for the post-2020 Programming Period). Η δράση υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Επιτροπής (DG REGIO) και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Τελικός στόχος να εκπονηθεί ένας οδικός Χάρτης ενεργειών για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Διαχειριστικών Αρχών που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση ώστε να υπάρξει  βελτιστοποίηση της διαχείρισης των κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ).

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. προκλήθηκε στην δράση ως δικαιούχος περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών έργων, και κατέθεσε μια δέσμη προτάσεων τριών αξόνων με τις ακόλουθες θεματικές:

  1. Άξονας (1).     Ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής.
  2. Άξονας (2).     Ενίσχυση της Διαχειριστικής Αρχής με εξειδικευμένους συμβούλους για τεχνικά θέματα, τα οποία προκύπτουν κατά την υλοποίηση των έργων.
  3. Άξονας (3).     Ενοποίηση πληροφορίας μέσω ενιαίου πληροφοριακού συστήματος (knowledge base platform), στο οποίο θα καταγράφονται πρακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων, με τελικό στόχο την βελτίωση στην λήψη αποφάσεων των οργάνων των επωφελούμενων φορέων (Συμβούλια, Επιβλέποντες, κτλ).

Οι τρεις  άξονες που πρότεινε ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. μπορούν να συντελέσουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων,  αφού θα στηρίζουν την επίλυση νομικών, τεχνικών και διοικητικών ζητημάτων τα οποία προκύπτουν κατά την διάρκεια υλοποίησης περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών έργων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video