ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση του Ρώσου κοσμοναύτη Oleg Artemyev με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Συνάντηση του Ρώσου κοσμοναύτη Oleg Artemyev με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες λόγω του κατάλληλου κλίματος και των φυσιοιατρικών και ξενοδοχειακών υποδομών να καταστεί κέντρο αποκατάστασης κοσμοναυτών, δήλωσε τη Παρασκευή ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του κοσμοναύτη στην Κρήτη. Είναι ο έβδομος κατά σειρά Ρώσος κοσμοναύτης, που έρχεται στο νησί μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αποκατάστασης, που ξεκίνησαν το 2015 υπό το συντονισμό του Έλληνα δημοσιογράφου στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Ρώσο κοσμοναύτη, την οικογένεια του, αλλά και την επιστημονική ομάδα αποκατάστασης, ανέφερε ότι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κρήτη που Ρώσοι κοσμοναύτες τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την Κρήτη για την φυσιοιατρική αποκατάσταση της υγείας τους μετά από πολύμηνη παραμονή στο διάστημα.

«Η παρουσία του έβδομου κοσμοναύτη που επιλέγει την Κρήτη για να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, δείχνει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο νησί και είναι μια μεγάλη προβολή για την Κρήτη, την Ελλάδα. Από την παρουσία των Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη, το νησί μας μόνο οφέλη μπορεί να έχει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας της Aegeo SPA με το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής της Ρωσίας.

rwsos kosmonaytis oleg arnaoutakis2

Να σημειωθεί ότι, Ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev (https://ift.tt/1NAWwLl) επέστρεψε από την δεύτερη διαστημική πτήση του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 5 Οκτωβρίου 2018. Μετά από το πρώτο στάδιο αποκατάστασης, που γίνεται πάντοτε στην ιατρική βάση του Διαστημικού Κέντρου Star City στα περίχωρα της Μόσχας, με επιλογή της υπηρεσίας του ο κοσμοναύτης και η ιατρική συνοδεία του εστάλησαν για τη συνέχιση της αποκατάστασης στην Κρήτη και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του Aegeo SPA στο Ηράκλειο, το οποίο είναι γνωστό και πιστοποιημένο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών από προηγούμενες εξαιρετικά επιτυχείς αποκαταστάσεις. Μάλιστα χάρη σε αυτήν την προεργασία το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής της Ρωσίας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο ειδικός ιατρός και πρώην μέλος της Ομάδας Κοσμοναυτών της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Ποτάποφ, υπέγραψε με την Aegeo SPA πρωτόκολλο περαιτέρω συνεργασίας.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος κοσμοναύτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή στη Περιφέρεια, μίλησε με θερμά λόγια για το νησί μας και τις ομορφιές του το οποίο, όπως είπε, το επισκέφθηκε με την οικογένεια του για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια για ολιγοήμερες διακοπές. «Πέρασα καταπληκτικά εγώ και η οικογένεια μου στην διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών στην Κρήτη πριν από δυο χρόνια και τότε αποφάσισα το πρόγραμμα αποκατάστασης μετά την επιστροφή μου να το κάνω στο όμορφο νησί σας. Η Κρήτη είναι πανέμορφη και ξεχωρίζει στη Μεσόγειο από το διάστημα, την φωτογραφίζουμε συχνά, γιατί ο διαστημικός σταθμός ανά 24 ώρες κάνει 16 περιστροφές γύρω από την γη».

Στο τέλος της συνάντησης ο Ρώσος κοσμοναύτης χάρισε στον Περιφερειάρχη μια φωτογραφία με τα μέλη της διεθνούς αποστολής στο διάστημα, και πάνω σε αυτή έγραψε στα Ελληνικά χαρακτηριστικά: «Στον Σταύρο καλά αποτελέσματα». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χάρισε στον Ρώσο κοσμοναύτη το φωτογραφικό λεύκωμα η «Η Κρήτη της καρδιάς μας».

Ο Ολέγκ έχει συμπληρώσει 1 χρόνο (365 ημέρες) 23 ώρες και 5 λεπτά στο Διάστημα, έχει και στο παρελθόν κάνει διακοπές στην Κρήτη κι επέλεξε και αυτός την αποκατάσταση εδώ έπειτα από τις συστάσεις των προηγούμενων συναδέλφων του, που την έχουν δοκιμάσει. Τον Ρώσο κοσμοναύτη συνόδευαν στην Περιφέρεια η σύζυγός του Άννα, ο 7χρονος γιος τους Σαβέλι, ο ειδικός ιατρός διαστημικού πληρώματος Αλεξέι Γκρίσιν, ο προσωπικός γυμναστής-προπονητής του Γεβγκένι Σεμτσούκ και ο ειδικός αποκαστασιολόγος Μ.Ποτάποφ, ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ιατρικών-Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο σχεδιάζει και συντονίζει τις αποκαταστάσεις και την περίπλοκη διαδικασία ιατρικής παρακολούθησης της εκπαίδευσης και εργασίας των Ρώσων κοσμοναυτών. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης η Γιούλη Κυριακάκη μέλος της διοίκησης του «AEGEOSPAS» και ο Γιώργος Μαματζάκης εκπρόσωπος της εταιρείας.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video