ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain, τη φυγή των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό.

«Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με θέμα τη φυγή των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό. Που αποτελεί πράγματι μία σύγχρονη απειλή. Αλλά οριοθετεί και ένα μεγάλο κίνητρο, ένα μεγάλο στοίχημα για την Παράταξή μας.

Η χώρα μας, χάρη στην επιμέλεια και τις θυσίες της ελληνικής οικογένειας έχει το πανευρωπαϊκό προνόμιο και την ευλογία να έχει τα περισσότερα πτυχία σε αναλογία πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυστυχώς, η πολύχρονη οικονομική κρίση οδήγησε ένα μεγάλο τμήμα από τα πιο λαμπρά νέα μυαλά της Πατρίδας μας να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδος.

Μεγάλο ζητούμενο της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι η επιστροφή ενός μεγάλου μέρους αυτών των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα με ευχολόγια και παραινέσεις.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την επιστροφή στην πραγματική Ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτές, όμως, για να δημιουργηθούν θα απαιτηθούν γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Και αυτές μπορεί να τις εγγυηθεί μόνο η Παράταξή μας που δεν διακατέχεται από τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της σημερινής κυβέρνησης που –κατά δήλωσή της- κλαίει όταν υπογράφει την προώθηση μίας επένδυσης.

Στην Ελλάδα ο δρόμος για την Ανάπτυξη. Για την καταπολέμηση της ανεργίας. Για την επιστροφή των νέων παιδιών που βρήκαν καταφύγιο στο εξωτερικό.

Είναι μονόδρομος. Απαιτεί ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων. Απαιτεί ένα κράτος φιλικό στην υγιή επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία. Χωρίς αιφνιδιασμούς και φορομπηχτικές πολιτικές.

Αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε κάτι ακόμη, επίκαιρο και λόγω των ημερών και με το θέμα του Brain Drain. Με την ακατανόητη ιδεοληπτική εμμονή της σημερινής κυβέρνησης στην άρνηση της αναθεώρησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό –με οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους-, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την ίδρυση στη χώρα μας μη κερδοσκοπικών Ιδιωτικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στερώντας από τη χώρα πόρους και από τα νέα παιδιά την ευκαιρία να φοιτήσουν στην χώρα τους και στον τόπο τους.

Είμαι βέβαιος ότι από την επιστημονική προσέγγιση που θα κάνετε στο μεγάλο αυτό θέμα της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό δεν θα εξαχθούν μόνο χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και ιδέες και προτάσεις για να καταστεί εφικτή η επιστροφή των νέων λαμπρών επιστημόνων μας στην Πατρίδα μας σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφάλεια και εργασιακής σταθερότητας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video