ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την Παρασκευή η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το Brain Drain

Εκδήλωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου με θέμα «Brain Drain: Σύγχρονη Απειλή αλλά και ευκαιρία(;)»

Εκδήλωση προγραμματίζει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αυτή την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, στις 7:30, με θέμα «Brain Drain: Σύγχρονη Απειλή αλλά και Ευκαιρία(;)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ntoré Gastronomy & Symposia (αίθ. Symposia I, 5ος όροφος), στο Ηράκλειο.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται ένα έντονα ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο τελευταία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, το φαινόμενο brain drain η αλλιώς φυγή μυαλών. Δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι υψηλών προσόντων κατά κύριο λόγο έχουν χάσει την εργασία τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αναζητούν στο εξωτερικό την οικονομική τους ευημερία. Οι επιπτώσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλες από την μείωση των δυναμικότητας της οικονομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων σε εγχώριο επίπεδο, την υποβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και τον κλυδωνισμό της οικονομικής σταθερότητας του κράτους.

Σύμφωνα με την έρευνα της ICAP, οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν τους νέους στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και εργασίας στο εξωτερικό, είναι η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά στην Ελλάδα (ποσοστό 40%), η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα (37%) και οι προοπτικές εξέλιξης στη χώρα υποδοχής του εξωτερικού (34%).

Σύμφωνα με έρευνα του Cologne Institute of Economic Research, το 2015, η μετανάστευση των νέων αυξήθηκε κατά 300% σε σχέση με πριν την κρίση, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων είχε ξεπεράσει το 50%. Ερευνά της Endeavor Greece εκτιμούσε ότι η διαρροή ταλέντων αφορά σε 350.000-427.000 νέους ανθρώπους, Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το κόστος από την διαρροή αυτή ανέρχεται σε 12 δις ευρώ ετησίως.

Στόχος της ΝΔ είναι να διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε σύντομα το brain drain να μετατραπεί σε brain gain με την επιστροφή αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Βαρούχας, Οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Τις διαστάσεις αυτού πολύ σοβαρού ζητήματος θα αναλύσουν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης:

  • Γεώργιος Ζ. Παπαδάκης, MD, MPH, PhD, Παν/κός Υπότροφος, Τομέα Ακτινολογίας, Ιατρικής Σχολής, Παν. Κρήτης - Συνεργαζόμενος Ερευνητής Ι.Τ.Ε.
  • Βαγγέλης Τσιλιγκίρης, Δρ Πανεπιστημίου Birmingham City University και Επίτιμος Λέκτορας του University of Liverpool (Σύνδεση μέσω Skype)
  • Μύρων Βελιγραδής, Senior Technical Consultant - Αναλυτής Προγραμματιστής
  • Ελένη Καβαλλιεράτου, Συνιδρύτρια Agrologies (Σύνδεση μέσω Skype)
  • Ευάγγελος Τάτσης, Δρ Καθηγητής, Chinese Academy of Sciences, Institute of Plant Physiology & Ecology, Σανγκάη Κίνα (Σύνδεση μέσω Skype)

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

  • Αιμίλιος Παττακός, Επιχειρηματίας - Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Χερσονήσου
  • Άγγελος Μαθιουδάκης, Μαθηματικός - Πρόεδρος Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου
  • Μάνια Οικονομάκη, Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Κρήτης

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video