ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι υποστηρίζει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοολ

Η άποψη του οδηγού του ΚΤΕΛ που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοολ - φωτογραφία αρχείου

Τρεις μήνες μακριά από το τιμόνι θα βρίσκεται ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου που οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, στο δρομολόγιο Ελούντα – Άγιος Νικόλαος την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας σάλο στα μέσα ενημέρωσης.

Η αφαίρεση του διπλώματος για ένα τρίμηνο έγινε με βάση τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και μετά από την επέμβαση της Τροχαίας η οποία κατά το αλκοτέστ που διενήργησε βρήκε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, επιβάλλοντας του για το 0,48 που έδειξε η δεύτερη μέτρηση, 300 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και τρεις μήνες αφαίρεση του διπλώματος. Συνολικά, η Τροχαία επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο που φτάνει τα 1.100 ευρώ, ενώ αντίστοιχο περίπου είναι και το ποσό που καλείται να πληρώσει με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, αφού του επιβλήθηκε συνολική ποινή 27 μηνών φυλάκισης χωρίς αναστολή, μετατρεπόμενη σε χρήμα, αλλά με δικαίωμα έφεσης, η οποία και ασκήθηκε από τη δικηγόρο του Σοφία Καραμανώλη.

Η άποψη του οδηγού

 Σύμφωνα με την οπτική των γεγονότων του οδηγού, όπως παρουσιάζεται σήμερα από την δική του πλευρά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο οδηγός είχε συνεννοηθεί με συνάδελφό του να εκτελέσει το δρομολόγιο εκείνης της μέρας για την Ελούντα. Το Άγιος Νικόλαος – Ελούντα θα έφευγε στις 5 το απόγευμα από το σταθμό του ΚΤΕΛ κι ακολούθως θα επέστρεφε στον Άγιο Νικόλαο μετά την απο- επιβίβαση στην Ελούντα των επιβατών. Ο ίδιος ήπιε «δύο – τρία ποτήρια κρασί» το μεσημέρι ξέγνοιαστος πως δεν είχε δουλειά. Ωστόσο ένας μικροτραυματισμός στο πόδι του οδηγού που θα τον αντικαθιστούσε, τον «ανάγκασε» να κάνει το δρομολόγιο αφού δεν έβρισκε κάποιον άλλον την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα εξελισσόταν κανονικά, ωστόσο υπήρξε εκνευρισμός ανάμεσα στον ίδιο και σε επιβάτες διότι «για το εισιτήριο του 1,90 έδιναν όλοι πενηντάρικο».

Το περιστατικό ξεκίνησε μετά από καταγγελία επιβάτιδας στο δρομολόγιο Ελούντα- Άγιος Νικόλαος, με την οποία εκείνος ισχυρίζεται ότι διαπληκτίστηκε ελαφρά αμέσως μόλις μπήκε στο λεωφορείο σχετικά με την έκδοση του εισιτηρίου. Εκείνη κάλεσε στο τηλέφωνο την «άμεση δράση» (100) όταν πλέον έφθασαν στον Άγιο Νικόλαο καταγγέλλοντας ότι θεωρούσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου οδηγούσε περίεργα και ίσως να ήταν μεθυσμένος.

Το αλκοτέστ

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε κι άλλο τηλεφώνημα προς την αστυνομία κι ότι καταγγέλθηκε πως ο οδηγός οδηγούσε μεθυσμένος κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Με την ομάδα «Δίας» να διαπιστώνει επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς, καβάλημα πεζοδρομίου, ακόμα και την ελαφρά επαφή με αυτοκίνητο συναδέλφου του κατά τη στάθμευσή του στο χώρο στάθμευσης λεωφορείων μετά την αποβίβαση των επιβατών στο σταθμό του ΚΤΕΛ.

Ο οδηγός, βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ 0,78 κατά την πρώτη μέτρηση και 0,48 κατά τη δεύτερη.

Από την δική του πλευρά επισημαίνεται πως το δικαστήριο έκρινε αυστηρά, ενδεχομένως και λάθος, αξιολογώντας την πρώτη μέτρηση, ενώ έπρεπε να λάβει υπόψη του τη δεύτερη μόνο, που επισύρει διοικητικό πρόστιμο, το οποίο και του επιβλήθηκε. Επίσης το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, τονίζεται δεν αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση. Η εκτίμηση της συνηγόρου είναι πως εντέλει του επιβλήθηκε πολύ μεγάλη ποινή λόγω της ευρείας δημοσιότητας και των όσων υπερβολών μεταδόθηκαν από τα δίκτυα ενημέρωσης.

anatolh.com/ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video