ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστημονική ημερίδα για την Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία στο ΙΤΕ

Επιστημονική ημερίδα για την Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία στο ΙΤΕ

Τη σημασία της Επιχειρησιακής Ωκεανογραφίας για τη σωστή διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επεσήμανε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Καλογερής.

Σε επιστημονική Ημερίδα-Colloqium για την Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο ΙΤΕ, που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας, του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών.

Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στην κατανόηση των πιέσεων από την κλιματική αλλαγή, την έγκαιρη προειδοποίηση και διαχείριση του κινδύνου από μεγάλα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και τις δραστηριότητες που αφορούν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, ειδικότερα σε περιοχές όπως η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου. Επεσήμανε επίσης την σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού, και στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής ¨Εξυπνης Εξειδίκευσης.

Αφορμή για την Ημερίδα ήταν η παρουσία δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Ωκεανογράφων Καθ. Georgy Shapiro, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Αγγλίας και του Δρ. Γεωργίου Ζωδιάτη, από το ΜΚΟ ΟRΙΟΝ- Joint Research and Development Center της Κύπρου.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποίησε ο Καθ Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΙΤΕ.

Παράλληλα, η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Δνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσίασε τη δυναμική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε ποικίλους θεματικούς άξονες και Χρηματοδοτικά Πλαίσια, εστιάζοντας σε έργα που αφορούν στην Παράκτια και Θαλάσσια Ζώνη, Γαλάζια Ανάπτυξη, Παράκτιο Τουρισμό και Γαλάζια Οικονομία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Gian Andrea Paolo Garancini Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ Ηρακλείου. Στην Ημερίδα συμμετείχαν με επιστημονικές παρουσιάσεις ο Δρ Νικόλαος Καμπάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ και οι ερευνητές του εργαστηρίου Δρ Γιώργος Κοζυράκης και Δρ Κ ατερίνα Σπανουδάκη, καθώς και ο Δρ Γιώργος Ζωδιάτης - ΜΚΟ-ORION Joint Research and Development Center της Κύπρου, και ο Καθηγητής Φυσικής Ωκεανογραφίας Georgy Shapiro από το Πανεπιστήμιο του Plymouth UK.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video