ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ορόσημο της συλλογικής μνήμης η εξέγερση του Νοέμβρη

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ορόσημο της συλλογικής μνήμης η εξέγερση του Νοέμβρη

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 "H εξέγερση του Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο συγκαταλέγεται στα ορόσημα της συλλογικής ιστορικής μνήμης του Ελληνικού Λαού. Επέδρασε καταλυτικά όχι μόνο στην πτώση της Δικτατορίας, αλλά και στη διαμόρφωση ευρείας δημοκρατικής συνείδησης. Διαπαιδαγώγησε δημοκρατικά γενιές Ελλήνων. Ο αντιδικτατορικός αγώνας στέκεται ισότιμα πλάι στους αγώνες του ελληνικού Λαού. Οι αντιστασιακές οργανώσεις, αποτελούν πολύτιμα ιστορικά σύμβολα. Ξεχωριστή υπήρξε η συνεισφορά του χώρου της Αριστεράς σ’ αυτές.

Η διαχρονικότητα του Νοέμβρη παραμένει ανεξάντλητη. Δεν ξεχνάμε τα αιτήματα της εξέγερσης για «Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία», τα αιτήματα για μια γνήσια ακηδεμόνευτη Δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας πάνω στις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας, των δικαιωμάτων. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αντιφασισμού. Όσο και αν σήμερα η φαιά παρουσία του δεν μπορεί να επηρεάσει τις δημοκρατικές εξελίξεις δεν υποτιμούμε τους κινδύνους που προέρχονται από την αποθράσυνση των ακροδεξιών, που βρίσκουν ή θέλουν να βρουν ακροατήριο μέσα στους κατατρεγμένους της κρίσης.

Και σήμερα και πάντα υπάρχει ανάγκη επαγρύπνησης και συστράτευσης. Ο αγώνας εναντίον όσων απεργάζονται ,ομολογημένα ή ανομολόγητα, νέες φασιστικές εκτροπές, νέες επικίνδυνες περιχαρακώσεις και διχασμούς, νέες πολεμικές συγκρούσεις είναι διαρκής και ανειρήνευτος.

Αντιπαλεύουμε κάθε εκδήλωση που οδηγεί στον εκφασισμό την καθημερινότητα των κοινωνιών μας, το ρατσισμό, την φοβικότητα. Την επιθετική επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου και βίας εναντίον κάθε διαφορετικού στο χρώμα, στην προέλευση, στις ιδιαίτερες προτιμήσεις ζωής, δηλαδή τον ρατσισμό στην πράξη ενάντια μάλιστα επιλεκτικά στις πιο αδύναμες και ευπαθείς ομάδες εγχώριων και ξένων συμπολιτών μας.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για το βάθεμα της Δημοκρατίας στις σύγχρονες συνθήκες, με κατοχύρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, με εξυγίανση της πολιτικής ζωής, ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Για την θεσμοθέτηση της αυθεντικής λαϊκής παρέμβασης σε κρίσιμα θέματα. Σταθερά ενάντια στη χειραγώγηση στον εκμαυλισμό από εξωθεσμικά και παραθεσμικά κέντρα που απειλούν διαχρονικά τα ίδια τα δικαιώματα και την υπόσταση των πολιτών.

Ο Νοέμβρης μας προίκισε με τη γνώση και την εμπειρία του αγώνα. Με το αναφαίρετο δικαίωμα να θέλουμε να αλλάξουμε κάθε ζοφερή πραγματικότητα. Με την θέληση να αντιστεκόμαστε, να προσφέρουμε, να δημιουργούμε.
Γιαυτό και δεν θα σβηστεί ποτέ από τη συνείδησή μας!"


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video