ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης-Ενεργειακού Κέντρου Φλωρεντίας για την ενεργειακή απόδοση δημοσίων υποδομών

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Ενεργειακό Κέντρο της Φλωρεντίας στο πλαίσιο του έργου Rebus για την ενεργειακή απόδοση δημοσίων υποδομών

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει από το 2016 σ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG EUROPE και αφορά την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους. Το έργο έχει την ονομασία «REBUS – Renovation for energy Efficient BUildingS / Ανακαίνιση για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια».

Κατά την υλοποίησή του παρουσιάζονται από τους φορείς και εκπροσώπους των οκτώ χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα συγχρονες, καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε στάδιο να ολοκληρώσει το δικό της σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στους εταίρους του Rebus και σε διμερές επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση που πραγματοποιείται χθες κι σήμερα στη Φλωρεντία (26-27 Νοεμβρίου) μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ενεργειακού Κέντρου της Φλωρεντίας, ώστε να αναλυθούν σε βάθος οι επιλεγμένες δράσεις που θα περιληφθούν στο οριστικό Σχέδιο Δράσης της Κρήτης.

Στη διμερή συνάντηση συμμετέχει η συντονίστρια του έργου REBUS για την Περιφέρεια Κρήτης, Μαρία Αποστολάκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος, στέλεχος του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Ν. Καλογερή.

Εκτός από τα τεχνικής φύσεως ζητήματα που συζητούνται, έγινε επίσκεψη στον χώρο όπου λειτουργεί το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης των δημοσίων χωρών της Φλωρεντίας, ενώ σήμερα ακολουθεί η επίσκεψη στην εταιρεία Silfi, που ασχολείται με έξυπνα συστήματα οδοφωτισμού, έξυπνα φανάρια, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ενιαίο σύστημα διαχείρισης όλων των παραπάνω νέων τεχνολογιών. Αν και η επίσκεψη δεν αφορά στον κτιριακό τομέα, ωστόσο αναμένεται να προσφέρει στην Περιφέρεια μια σημαντική εμπειρία για την ενεργειακή διαχείριση των δημοσίων υποδομών.

Παράλληλα υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσίας γύρω από το νέο θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων που έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα και ήδη ξεκίνησε στην Ιταλία, για την αναζήτηση κοινών πρακτικών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video