ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης και των κοινωνικών φορέων για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Συγκεκριμένα η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), που συνεχίζει το έργο της για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων κατά των γυναικών υλοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις  σήμερα 26 και αύριο 27 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στην πλ. Ελευθερίας όπου λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ – ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ», σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας τους πολίτες ενημέρωναν σήμερα η γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης Μερόπη Απελίδου, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα» Γεωργία Αθουσάκη, μέλη του Ομίλου, εκπρόσωποι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλλων, του Συνδέσμου μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου-ν. Ηρακλείου και εθελόντριες του Δήμου Ηρακλείου-τομέας τουρισμού.

Η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και φορέων ήταν μεγάλη που ζητούσαν σχετική ενημέρωση, ανέφερε η κα. Απελίδου τονίζοντας, ότι, είναι σημαντικό που οι κοινωνικοί φορείς αναπτύσσουν ενιαίο μέτωπο-δράσεις-συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης της γυναίκας.

Παράλληλα από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης είναι φωταγωγημένο σε πορτοκαλί χρώμα, ενέργεια που υλοποιείται με την συνεργασία του Σοροπτισμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα».

H Αναπληρώτρια Πρόεδρος  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη σε δήλωση-μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναφέρει:

«Είναι στο χέρι όλων μας να διαμορφώσουμε μια κοινωνία που να αντιμάχεται στα φαινόμενα της βίας κατά των γυναικών και της βίας σε όλες της τις μορφές. Η βία κατά των γυναικών είναι η έκφραση των άνισων σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία και αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που καταστρατηγεί την δημοκρατία και την αρχή των ίσον ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες. Η ενδοοικογενειακή βία έχει τρομακτικές και τραυματικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών και των παιδιών τους. Σημαντικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ίδιων των γυναικών που υφίστανται κακοποίηση ώστε να μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια, αλλά και το σύνολο των πολιτών, ώστε να ξέρουν πως να αντιδράσουν και ποια στάση θα πρέπει να κρατούν  απέναντι στην βία κατά των γυναικών και απέναντι στους θύτες. Μόνο η μηδενική ανοχή απέναντι στην βία κατά των γυναικών μπορεί να συμβάλλει στην μείωση αυτού του φαινομένου. Οι φορείς της αυτοδιοίκησης οφείλουν να πρωτοστατούν σε πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Το πρόβλημα διαιωνίζετε, όσο παραμένει αθέατο και εγκλωβισμένο πίσω από κλειστές πόρτες και τα θύματα της δεν τολμούν να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια.» Με κεντρικό σύνθημα  «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ - ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ - ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ», ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που υφίστανται η κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία η/και πολλαπλές διακρίσεις να απευθυνθούν στις Δομές Στήριξης Γυναικών της Κρήτης».  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video