ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καινοτομίας στην τεχνολογία νερού με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καινοτομίας στην τεχνολογία νερού με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο νέο Ευρωπαϊκό iWaterMap: Water Technology Innovation Roadmaps- Οδικoί Χάρτες Καινοτομίας στην Τεχνολογία Ύδατος, του Χρηματοδοτικού Πλαισίου Interreg Europe. To πρόγραμμα iWATERMAP εστιάζει στην ανάπτυξη στρατηγικών στον τομέα της τεχνολογίας των υδάτων, επιδιώκοντας ειδικότερα την δημιουργία κρίσιμης μάζας στον τομέα των συστημάτων καινοτομίας που αφορούν όλο το εύρος της διαχείρισης νερού (αποδοτικότητα υδάτινων πόρων, χρήση σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, ανάκτηση πόρων από λύματα, επεξεργασία λυμάτων, αφαλάτωση κ.λ.π.). Η προσέγγιση αυτή, προϋποθέτει τον εντοπισμό και την ανάδειξη των καθοριστικών παραγόντων στη διαμόρφωση των οικοσυστημάτων καινοτομίας, όπως η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική συνεργασία, η διασυνοριακή συνεργασία, η δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών (clusters) και τα διαπεριφερειακά δίκτυα. Η μεθοδολογική ενδυνάμωση των αναδυόμενων συνεργειών, διευκολύνοντας την ροή της πληροφορίας, την πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό, νέες τεχνολογίες και χρηματοδοτικά εργαλεία, θα εξασφαλίσει σταθερή και αειφόρο ανάπτυξη στον τομέα του νερού.

Στην υλοποίηση του έργου, που θα διαρκέσει 5 έτη (έναρξη 1-6-2018), θα συμμετέχουν οι εξής τακτικοί εταίροι:

1. Wetsus, Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για τη Βιώσιμη Τεχνολογία Ύδατος – Ολλανδία (Επικεφαλής Εταίρος)
2. Προβηγκία Fryslan , Ολλανδία
3. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Ρίγας, Λετονία
4. Περιφέρεια Κρήτης, Ελλάδα
5. Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΒΑ Ρουμανίας
6. Cluster Αγροδιατροφής και Καλλιεργειών Περιφέρειας Murcia, Ισπανία
7. Πανεπιστήμιο Μίνχο, Πορτογαλία
8. CREA Hydro&Energy, z.s. Σύμπλεγμα εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων Τσεχία
9. Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Λετονίας

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Leeuwarden της Ολλανδίας από 25-27 Σεπτεμβρίου 2018. Στην συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τεχνολογίας Νερού, παρουσιάσθηκαν από τους συμμετέχοντες οι δραστηριότητες και η στρατηγική τους, προς την ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην τεχνολογία νερού, δόθηκε ανατροφοδότηση στην αυτοαξιολόγησή τους σχετικά με το υφιστάμενο δυναμικό και τις προκλήσεις και ο επικεφαλής Εταίρος προέβη σε θεωρητική θεμελίωση του μοντέλου ανάπτυξης κρίσιμης μάζας για την ενίσχυση των συνεργειών καινοτομίας. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε καινοτόμες δραστηριότητες στην τεχνολογία του νερού, στα πεδία της ενέργειας, της υγείας, της έρευνας και της αγροτικής παραγωγής. Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, στη συνάντηση, συμμετείχε το στελέχος της Περιφέρειας Κρήτης, Λίλα Καραλή (akarali@crete.gov.gr).

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video