ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σημαντικές ελλείψεις και κενά στα σχολεία της Μεσαράς»

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη - φωτογραφία αρχείου

Στις σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσαράς, με συνέπεια εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Ειδικότερα, στο νομό Ηρακλείου τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικούς, αφού απουσιάζουν πάνω από 120 καθηγητές γενικής αγωγής και 30 καθηγητές ειδικής αγωγής (για τμήματα ένταξης και για παράλληλη στήριξη).

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που βασίζονται σε στοιχεία του ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, τα κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μεσαράς είναι τεράστια. Πιο συγκεκριμένα, στο ΕΠΑΛ Μοιρών απουσιάζουν 15 καθηγητές που αφορούν σε 29 ώρες Φιλολόγου, 23 ώρες Μαθηματικού, 17 ώρες Χημικού, 27 ώρες Αγγλικά, 18 ώρες Γυμναστή, 8 ώρες Θεολόγου, 89 ώρες Μηχανολογίας, 24 ώρες Ηλεκτρολογίας, 30 ώρες Ιατρού, 40 ώρες Νοσηλευτή, 25 ώρες Γεωπόνου και 25 ώρες Διατροφολόγου.  

Στο Γυμνάσιο Μοιρών τα κενά αφορούν σε 6 ώρες Φιλόλογος, 4 ώρες Μαθηματικός, 2 ώρες Γεωλόγος, 16 ώρες Εικαστικός, 16 ώρες Μουσικός και 3 ώρες Φιλόλογος για το Τμήμα Ένταξης, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό. Την ίδια στιγμή, στο Λύκειο Μοιρών, απουσιάζουν 45 ώρες Μαθηματικός, 26 ώρες Χημικός, 9 ώρες Βιολόγος και 13 ώρες Αγγλικών.

Ανάλογη η εικόνα και στα σχολεία της Πόμπιας, όπου στο Γυμνάσιο μέχρι και σήμερα λείπουν 33 ώρες Φιλόλογος, 12 ώρες Θεολόγος, 6 ώρες Γερμανικών, 6 ώρες Εικαστικός, 6 ώρες Μουσικός και 6 ώρες Τεχνικός, ενώ στο Λύκειο απουσιάζουν 21 ώρες Φιλόλογος, 5 ώρες Θεολόγος, 2 ώρες Χημικός, 6 ώρες Βιολόγος, 6 ώρες Αγγλικών και 2 ώρες Γερμανικών.

Επίσης, στα σχολεία του Τυμπακίου τα κενά είναι τεράστια, αφού από το Γυμνάσιο απουσιάζουν 6 ώρες Θεολόγος, 4 ώρες Φιλόλογος, 28 ώρες Μαθηματικός, 6 ώρες Αγγλικών, 18 ώρες Γερμανικών, 13 ώρες Εικαστικός, 13 ώρες Μουσικός και 6 ώρες Τεχνολόγος. Περαιτέρω, από το Λύκειο λείπουν 23 ώρες Φιλόλογος, 6 ώρες Μαθηματικός, 2 ώρες Φυσικός, 22 ώρες Βιολόγος, 20 ώρες Αγγλικών, 9 ώρες Κοινωνιολόγος, 11 ώρες Οικονομολόγος και 5 ώρες Πρότζεκτ, ενώ από το Εσπερινό Σχολείο απουσιάζουν 7 ώρες Θεολόγος, 7 ώρες Χημικός, 2 ώρες Βιολόγος, 2 ώρες Γεωλόγος και 12 ώρες Αγγλικών.

Σημαντικά τα κενά και στο Γυμνάσιο των Αγίων Δέκα όπου υπάρχουν κενά σε 4 ώρες Γεωλόγος, 6 ώρες Εικαστικός, 6 ώρες Μουσικός, 6 ώρες Πληροφορικής και 6 ώρες Τεχνολόγος, καθώς και στο Λύκειο Αγίων Δέκα όπου απουσιάζουν 5 ώρες Χημικός και 2 ώρες Βιολόγος. Παράλληλα, στο Γυμνάσιο Ζαρού απουσιάζουν 8 ώρες Θεολόγος, 8 ώρες Μαθηματικός, 8 ώρες Γαλλικών, 12 ώρες Αγγλικών, 6 ώρες Εικαστικός, 4 ώρες Μουσικός και 6 ώρες Τεχνολόγος και στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς ακόμη λείπουν 6 ώρες Θεολόγος, 4 ώρες Φιλόλογος, 3 ώρες Γαλλικών, 6 ώρες Αγγλικών, 3 ώρες Εικαστικός, 3 ώρες Μουσικός, 3 ώρες Πληροφορικός και 3 ώρες Τεχνολόγος.

Την ίδια στιγμή, τα κενά στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας αφορούν σε 16 ώρες Αγγλικών, 8 ώρες Εικαστικός, 4 ώρες Κοινωνικές Επιστήμες, 8 ώρες Μουσικός και 10 ώρες Τεχνολόγος, ενώ στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας απουσιάζουν 15 ώρες Θεολόγου. Παράλληλα, στα σχολεία του Ασημίου, απουσιάζουν 3 ώρες Βιολόγος, 7 ώρες Γεωλόγος, 8 ώρες Εικαστικός και 8 ώρες Μουσικός από το Γυμνάσιο, καθώς και 16 ώρες Αγγλικών και 2 ώρες Οικονομολόγος από το Λύκειο.  Επίσης, στο Γυμνάσιο Πύργου απουσιάζουν 2 ώρες Θεολόγος, 14 ώρες Φιλόλογος, 2 ώρες Γεωλόγος, 10 ώρες Γαλλικών, 10 ώρες Αγγλικών, 5 ώρες Εικαστικός, 5 ώρες Μουσικός και 2 ώρες Οικονομολόγος.

Στα σχολεία του Χάρακα, ακόμη και σήμερα, διαπιστώνονται κενά σε 6 ώρες Θεολόγος, 2 ώρες Χημικός, 3 ώρες Βιολόγος, 3 ώρες Γεωλόγος, 6 ώρες Αγγλικών, 3 ώρες Εικαστικών, 3 ώρες Μουσικός και 3 ώρες Τεχνολόγος στο Γυμνάσιο, καθώς και 7 ώρες Θεολόγος, 10 ώρες Βιολόγος, 6 ώρες Γαλλικών και 6 ώρες Αγγλικών στο Λύκειο. Σημαντικές ελλείψεις και στο Γυμνάσιο Τεφελίου, όπου απουσιάζουν 3 ώρες Θεολόγος, 6 ώρες Φιλόλογος, 6 ώρες Γαλλικών, 3 ώρες Εικαστικών, 3 ώρες Μουσικός και 3 ώρες Τεχνολόγος.

Έντονη είναι η ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για την κάλυψη των σημαντικών αυτών κενών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μεσαράς. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί άλλο να εθελοτυφλεί μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα που συσσωρεύονται στα σχολεία. Η παροχή παιδείας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλα αυτά τα προβλήματα κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη μάθηση και τη διεκδίκηση της αριστείας. Παράλληλα, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στους γονείς, ιδίως δε σε αυτούς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες».     

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Ποιος ο προγραμματισμός σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος της σημαντικής έλλειψης εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μεσαράς;

2.Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβετε το ταχύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους;».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video