ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κουκιαδάκης: Χωρικός αντιδήμαρχος σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο

Κουκιαδάκης: Χωρικός αντιδήμαρχος σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο

«Οι τοπικές κοινότητες αποτελούν για την παράταξή μας θεσμό ουσιαστικής αποκέντρωσης, αρκεί να τους δοθούν τα μέσα, οι αρμοδιότητες και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι για να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Με την πρώτη ανακοίνωσή μας ως ομάδας πρωτοβουλίας τονίσαμε, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ότι θα ορισθεί χωρικός αντιδήμαρχος (στη λογική του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη) σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο με βασικές αρμοδιότητες ανάλογες με τις αρμοδιότητες των παλιών Δημάρχων. Δηλαδή, οι Καποδιστριακοί Δήμοι Ν. Αλικαρνασσού, Τεμένους, Γοργολαϊνίου και Παλιανής θα έχουν χωρικό Αντιδήμαρχο, ο οποίος θα εδρεύει στην έδρα του πρώην Δήμου, θα συντονίζει και θα συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για όλα τα προβλήματα που έχει ο πρώην Δήμος.

Έτσι, τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται άμεσα κοντά στον πολίτη, οι τοπικές μας κοινωνίες θα εκπροσωπούνται με δικαίωμα ψήφου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και κατ’ επέκταση στον δημοτικό προγραμματισμό.

Ο τρόπος εκλογής στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για τις μικρές κοινωνίες, ιδίως αν επικρατήσει η απλή λογική.

Η εκλογή κατά συνδυασμούς σε χωριστή κάλπη παρέχει τη δυνατότητα ενωτικών ανεξαρτήτων από τις δημοτικές παρατάξεις συνδυασμών, ώστε να αφεθούν ελεύθερες οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τον Πρόεδρο και τον Κοινοτικό τους Συμβούλιο, χωρίς να χρειάζεται να είναι οι υποψήφιοι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους.

Αντίθετα, η διασφάλιση της ενότητας των τοπικών κοινωνιών, η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων, του ρόλου και των ευθυνών των τοπικών κοινοτήτων, η οικονομική τους ενίσχυση και η συμμετοχή τους στο δημοτικό προγραμματισμό έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την παραταξιακή προέλευση του προέδρου και του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Έτσι, ως παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε συστηματικά με όλες τις παρατάξεις που υιοθετούν τις προηγούμενες απόψεις να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αναληφθούν.»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video