ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών

Βασίλης Λαμπρινός: «Το μνημείο θα γίνει μέρος της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών»

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στη Λότζια, η σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Ενετικών Τειχών». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου. Αναλυτικότερα θα γίνει καθαρισμός και θα στρωθούν οι περιπατητικές διαδρομές και πλατώματα με χωμάτινο δάπεδο όμοιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Θα γίνουν αποκαταστάσεις και καθαρισμοί καθώς και συντήρηση και περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και νέες φυτεύσεις. Παράλληλα θα γίνει συντήρηση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και τοποθέτηση νέου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.059.110 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης της τάξης των 503.290,20 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότηση του θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το όραμά μας για το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα Ενετικά Τείχη. Επιδιώκουμε το μνημείο να εξελιχθεί, στο άμεσο μέλλον, σε ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών. Ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής όπου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο , να απολαμβάνουν στην πράξη το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία του.

Η υπογραφή της σύμβασης συντήρησης των Τειχών αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Το Ηράκλειο αλλάζει κάθε μέρα. Και η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύσκολο όσο και περίπλοκο έργο, θα αποτελέσει σύντομα ένα από τα κεντρικά σημεία αυτής της αλλαγής».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video