ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Απαράδεκτη κατάσταση στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου»

 Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη - φωτογραφία αρχείου

Στην απερίγραπτη ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας της υποστελέχωσης του κτηματολογικού γραφείου Ηρακλείου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, λόγω κυρίως της δραματικής υποστελέχωσής του, καθώς και την απερίγραπτη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, έχω αναφερθεί επανειλημμένως με παρεμβάσεις μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ειδικότερα, με τις υπ΄ αριθ. πρωτ. 2230/20-12-2017 και 6777/12-06-2018 ερωτήσεις μου επεσήμανα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου και την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας ζητώντας την άμεση στελέχωση του Γραφείου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ωστόσο, με τις υπ’ αριθ. πρωτ. 3767/22-02-2018 και 36539/802/16-07-2018 απαντήσεις του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης αποφεύγει να απαντήσει και, κυρίως, να δώσει λύση στο πρόβλημα και περιορίζεται σε γενικόλογες παρατηρήσεις «… το «Ελληνικό Κτηµατολόγιο» εξετάζει εκ νέου όλες οι ανάγκες νοµικής υποστήριξης των έµµισθων Υποθηκοφυλακείων της χώρας που λειτουργούν µεταβατικά ως Κτηµατολογικά Γραφεία, συµπεριλαµβανοµένου του Κτηµατολογικού Γραφείου Ηρακλείου, µε χρήση τεχνολογιών αποµακρυσµένης θέασης και επεξεργασίας. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ο νέος Φορέας καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόµενων υπηρεσιών του».

Ήδη, πριν την ψήφιση του ν. 4512/2018, όπου κατήργησε την Εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.) και την αντικατέστησε με το Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεταβιβάζοντας στο νέο φορέα και τις αρμοδιότητες του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών, είχαμε επισημάνει τα σημαντικά προβλήματα που θα προέκυπταν. Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του υποστελεχωμένο και με μη μόνιμο προσωπικό, με δυσεπίλυτα προβλήματα και χωρίς την απαιτούμενη συνοχή και συνέχεια στη συνεργασία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ειδικότερα, το Γραφείο του Ηρακλείου καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας πόλης 200.000 κατοίκων, με αμέτρητα λάθη στην κτηματογράφηση, με 15 περίπου κυρωμένες πράξεις εφαρμογής και άλλες τόσες υπό κύρωση, με ιδιαιτερότητες νομικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος (παράνομες κατατμήσεις κληροτεμαχίων, αυθαίρετη δόμηση κλπ.) και με περίπου 750 δικηγόρους και 1.000 μηχανικούς ασχολούμενους με το Κτηματολόγιο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το Κτηματολογικό Γραφείο παραλαμβάνει καθημερινά 25 πράξεις τη μέρα, που είναι αδύνατο να απαντήσει κανείς, το πότε θα ετοιμαστούν.

Η απουσία μηχανικού και δικηγόρου, δύο ειδικοτήτων απολύτως απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του, έχει οδηγήσει στην υποστελέχωσή του, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους λοιπούς εργαζομένους σε αυτό, αλλά και στην ίδια την κρατική μηχανή. Εκκρεμούν συνολικά 450 πράξεις με εισήγηση δικηγόρου οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ άλλες τόσες έχουν κατατεθεί χωρίς εισήγηση δικηγόρου και παραμένουν σε μια ντουλάπα. Ως αποτέλεσμα, το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου υπολειτουργεί και οι πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά, αφού δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι υποθέσεις τους με τρόπο αποτελεσματικό.

Η ίδρυση του νέου φορέα προβλέπει την στελέχωσή του από μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια κάλυψης των αναγκών του, με αποτέλεσμα τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου να παραμένουν δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους πολίτες και την αγορά ακινήτων του Ηρακλείου».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, ώστε να στελεχωθεί το Γραφείο Κτηματογράφησης Ηρακλείου με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται;

  1. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες;»

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video