ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ονοματοδοσία οδού Θραψανού σε οδό Ζαχαρία Θεοδωράκη

Ονοματοδοσία οδού Θραψανού σε οδό Ζαχαρία Θεοδωράκη

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί στον Θραψανό τελετή ονοματοδοσίας δρόμου σε : «Oδός Ζαχαρία Θεοδωράκη Πρόεδρος Θραψανού 1975-1982 Αντιστασιακός 1967-1974», υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση 251/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Ζαχαρίας Θεοδωράκης διετέλεσε Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Θραψανού επί οχτώ χρόνια (1975-1982), κινούμενος πάντοτε με αίσθημα χρέους απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Δεκαεξαετής νέος, μετείχε στην Εθνική Αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων τα χρόνια 1941-1944.

Στη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας, οργανώθηκε στην Παγκρήτια Οργάνωση Δ.Ε.Κ.Α. (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης), μαζί με άλλους συγχωριανούς του με αρχηγό τον Φοίβο Ιωαννίδη. Σε σαμποτάζ που έγινε τον Αύγουστο του 1967, συνελήφθηκε η ομάδα των Θραψανιωτών που το εκτέλεσε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο στρατοδικείο και ήταν οι : Θεοδωράκης Ζαχαρίας, Στρουμπάκης Γεώργιος, Αραβιάκης Αντώνιος, Θεοδωράκης Ελευθέριος, Τρουλάκης Μιχάλης και Σταυρακάκης Νικόλαος. Ήταν από τις πρώτες δίκες στην Ελλάδα της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν όλοι. Κλείστηκαν στις φυλακές οι Θεοδωράκης Ζαχαρίας, Στρουμπάκης Γεώργιος και Αραβιάκης Αντώνιος, εκτίοντας ποινή δύο ετών.

Για την προσφορά του ως Προέδρου του Θραψανού αλλά και ως Αντιστασιακού τα χρόνια της κατοχής και της Δικτατορίας, ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ονομάζει οδό του Θραψανού σε οδό Ζαχαρία Θεοδωράκη.

Άνθρωποι που υπηρετούν με αυτοθυσία τις αρχές τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας μας, οφείλουμε όλοι να τους τιμούμε, προβάλλοντάς τους συγχρόνως ως παραδείγματα στις νεώτερες γενιές.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video