ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Διεθνές Συνέδριο για τη “Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία” στην Κένυα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Διεθνές Συνέδριο για τη “Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία” στην Κένυα

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για τη “Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία” που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Κένυας, στο Ναϊρόμπι και οργανώθηκε την Κένυα, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 40 Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί κρατών – χωρών και διεθνών οργανισμών. Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργο Αλεξάκη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο της Γαλάζιας (Θαλάσσιας) Οικονομίας στην Ελλάδα, στη νησιωτική Κρήτη, καθώς και στον τρόπο που η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί τη δυναμική της Γαλάζιας Οικονομίας προς όφελος της γενικότερης ανάπτυξης του νησιού. Ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο των νέων τεχνολογιών και της Καινοτομίας, στις προκλήσεις και τις συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε Μεσογειακό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο.

Η Agenda 2030 για τη Διατηρήσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development) δίνει προβάδισμα στην συμμετοχή της Γαλάζιας Οικονομίας για την επίτευξη των στόχων της. Η Γαλάζια Οικονομία περιλαμβάνει τη προστασία και διατήρηση των ωκεανών, θαλασσών, λιμνών, ποταμών και όλων των πηγών του νερού και όλοι αυτοί οι πόροι παρουσιάζουν ισχυρή δυναμική για διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Ιστορικά η Γαλάζια Οικονομία έχει αναγνωριστεί ως η μεγάλη μηχανή της ανάπτυξης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο.
Το κύριο συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν, ότι οι καινοτόμες μορφές χρηματοδότησης, οι νέες τεχνολογίες, η φέρουσα ικανότητα, η καλή διακυβέρνηση και οι επενδύσεις στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη, μπορούν να μετατρέψουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για τους πολίτες και τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Τα επιμέρους θέματα συζητήσεων στο Συνέδριο ήταν η ναυτιλία, τα λιμάνια, ηοι θαλάσσιες μεταφορές, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και οι διεθνείς κανονισμοί, οι θέσεις εργασίας στα θαλάσσια επαγγέλματα, η ναυτική εκπαίδευση, ο θαλάσσιος τουρισμός και η επιρροή του στη ζωή των πόλεων και στις ακτές. Επίσης συζητήθηκαν θέματα για την ενέργεια από τη θάλασσα, την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων και την ανάπτυξη καινοτομίας στους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους.

Η αλιεία και γενικότερα οι τροφές από τη θάλασσα καθώς και η προστασία των ευαίσθητων θαλάσσιων περιοχών αποτέλεσαν θέματα διαλόγου, η κλιματική αλλαγή, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η απορρύπανση της θάλασσας και των ωκεανών από τα πλαστικά, η χρηματοδότηση της Γαλάζιας Οικονομίας και η ενεργητική συμμετοχή των γυναικών και των νέων ανθρώπων.

Στην ελληνική εθνική αποστολή εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας και τα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, η Πρεσβεία της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυάτικο Επιμελητήριο. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα, κ. Κ. Μοάτσος υποδέχτηκε ένθερμα την και φιλοξένησε την ελληνική αποστολή.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video