ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια Κρήτης ενδυναμώνει τις σχέσεις της με την Ιταλική Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια

Η Περιφέρεια Κρήτης ενδυναμώνει τις σχέσεις της με την Ιταλική Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια

Θέματα που αφορούν την συνεργασία στο πλαίσιο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CRPM όπως επίσης η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε στη Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών θεμάτων κ. Μπιάνκι. Η συνάντηση έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στη Μπολόνια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + θέμα : «Η Ευρώπη που αλλάζει» (πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια) και παρουσία της Προξένου Γεωργίας Λαμπράκη που προωθεί την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο Περιφερειών.

Μάλιστα ο Γιώργος Αλεξάκης κάλεσε τον Ιταλό Αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθεί την Κρήτη και να συνομιλήσει με όλους στους εμπλεκόμενους φορείς για θέματα συνεργασίας Περιφέρειας, Πανεπιστημίων, Ερευνητών, Επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια διαθέτει 6 Πανεπιστήμια, πολλά ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις που συνεργάζονται και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική τους.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2019. Ειδικότερα ο καθηγητής κ. Μπιάνκι ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας του να διεκδικήσει και να υποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής (μετά την αποχώρηση του από την Μεγάλη Βρετανία λόγω Brexit) και πως θα συνδυαστεί αυτό με τις τοπικές επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, καθώς η περιοχή διαθέτει εξειδίκευση στον τομέα των «Big data». Οι δυο Περιφέρειες θα επεξεργαστούν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για την μελλοντική θεσμική πολυεπίπεδη συνεργασία τους στους τομείς των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, Επιχειρήσεων και Πολιτιστικών Θεμάτων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video