ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την 8η ελληνογερμανική συνέλευση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την 8η ελληνογερμανική συνέλευση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η περιβόητη 8η ελληνογερμανική συνέλευση που φέτος πραγματοποιείται στη Χερσόνησο αποτελεί ένα ακόμα θεσμό που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Εστιάζει στο πως δήμοι και περιφέρειες, η τοπική κρατική διοίκηση, θα “εκσυγχρονιστούν”, σύμφωνα με την γερμανική εμπειρία, ώστε να συμβάλλουν πιο ουσιαστικά στις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από την εξυπηρέτηση μεγάλων επενδύσεων, την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά την παράδοση του πλούτου της χώρας στο κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα η ελληνογερμανική συνέλευση αποτελεί θεσμό που προωθεί τη διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην ελληνική οικονομία στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή μας για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία της Κρήτης, τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν από την καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ελληνογερμανική συνέλευση. Οι συζητήσεις που θα γίνουν και αφορούν την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενέργειας, του νερού, την ανάπτυξη του τουρισμού, την εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών που παράγουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι τους, την επαγγελματική κατάρτιση της νεολαίας για να αποτελεί φτηνό ευέλικτο δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους, είναι εχθρικές για τα συμφέροντα τους.

Επιπλέον δεν είναι τυχαίο ότι καμία κυβέρνηση ως τώρα, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχουν διεκδικήσει ουσιαστικά πέρα από λαϊκισμούς τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Περιφερειών, των δήμων και της περιφερειακής αρχής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ, των υπολοίπων αστικών κομμάτων που στηρίζουν τέτοιους θεσμούς για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, κόντρα στα δικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες τους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video