ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Να μην εξαιρεθούν οι περιοχές της Κρήτης από την εξισωτική αποζημίωση για το 2019 και μετά»

φωτογραφία αρχείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου κ.Β.Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να μη χάσει κανένας παραγωγός, λόγω αλλαγής κριτηρίων, την εξισωτική αποζημίωση που δικαιούται.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, ο κ.Κεγκέρογλου, τόνισε καταρχήν ότι η αλλαγή των κριτηρίων δεν αφορά το 2018 για το οποίο η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει κανονικά την εξισωτική αποζημίωση.

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στην ανησυχία, που έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο η μείωση των περιοχών, οι παραγωγοί των οποίων δικαιούνται αποζημίωσης και  είναι 58 περιοχές της Κρήτης που προτείνεται να μην λαμβάνουν εξισωτική από το 2019 και μετά λόγω στρεβλής εφαρμογής των κριτηρίων του κανονισμού της Ε.Ε.

Ζήτησε επίσης την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας ότι η μελέτη που έγινε, δεν λαμβάνει υπόψη της γεωμορφολογικά κριτήρια αλλά και τις συνθήκες ξηρασίας και  λειψυδρίας που επικρατούν στο νησί και οδηγούν ακόμη και σε ερημοποίηση πολλές περιοχές.

Επιπλέον ο Κ.Κεγκέρογλου υποστήριξε πως δεν έπρεπε να γίνει η νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών για τη Κρήτη για 2 κυρίως λόγους:

  1. Η Κρήτη, όπως προανέφερα είναι ούτως ή άλλως στη πρώτη γραμμή της ερημοποίησης λόγω της κλιματικής αλλαγής
  2. Είναι νησί και ενώ έχετε δηλώσει ότι όλα τα νησιά παραμένουν ως έχουν, εσείς αποχαρακτηρίζεται 58 περιοχές της. Η Κρήτη δεν είναι νησί τελικά;

Ο κ. Υπουργός λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στη προσπάθεια να μειωθούν οι περιοχές που μένουν εκτός εξισωτικής από τη μελέτη με τη προσθήκη δύο κριτηρίων που αφορούν τις ζώνες, αλλά παραδέχθηκε ότι πάλι θα μείνουν εκτός εξισωτικής κάποιες περιοχές στο Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ δήλωσε ότι το 2019 και το 2020 οι εξισωτικές θα καταβληθούν με σταδιακή απομείωση.

Στη δευτερολογία του, ο κ.Κεγκέρογλου ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό για τη σταδιακή απομείωση και αν ισχύουν όσα δήλωσε, μάλλον οι περιοχές της Κρήτης που τελικά θα μείνουν εκτός εξισωτικής αποζημίωσης είναι πολλές.

«Όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα οικονομικό. Για φέτος στο ταμείο υπάρχουν 1 δις 100 εκ Ευρώ περίπου για να πληρωθεί η εξισωτική από τα οποία 950 εκ είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι».Για το 2019 και το 2020 που είναι εντός του τρέχοντος προγράμματος από ποια χρήματα θα πληρωθεί;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη δευτερολογία του ο κ. Υπουργός  δεν απάντησε για την ύπαρξη ή όχι χρηματοδότησης για το 2019 αλλά ούτε αναφέρθηκε στις περιοχές της Κρήτης που εκτιμά ότι θα μείνουν εκτός εξισωτικής, θέμα για το οποίο παρέπεμψε στο τέλος του 2018.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video