ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

12 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης-Ε.Π. 2014-2020 για «Έξυπνη Εξειδίκευση» επιχειρήσεων

Παρουσιάστηκαν οι προσκλήσεις στο Ηράκλειο

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων ύψους 70 εκ. ευρώ από το Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete), για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου παρουσιάστηκαν οι τρείς πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος ύψους 12 εκ. ευρώ και αφορούν:

-Δράση 1.b.2: «Συμπράξεις επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete»

-Δράση 4.f.1: «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, για την προώθηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα»

-Δράση 1.b.3:   «Έρευνα και ανάπτυξη από ΜΜΕ, σε τομείς της RIS3Crete».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί  πρόσθετους πόρους από τομεακά προγράμματα ενώ στην πρόσκληση που έχει βγάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικά στον τουριστικό τομέα κοντά στις 1000 Κρητικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πρόταση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. «Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική στο νησί και στον τουριστικό τομέα και στον πρωτογενή τομέα, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, και  σε συνεργασία με τα ερευνητικά και επιστημονικά μας Ιδρύματα υλοποιήσιμος είναι ο στόχος για περαιτέρω ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά) είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Εμπορίου και Καινοτομίας Ευχαριστία Κουτεντάκη, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, Ευρωπαϊκών-Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι ερευνητικών, επιστημονικών φορέων του νησιού, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας και επιχειρηματίες.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τόνισε, ότι, «η «έξυπνη» εξειδίκευση συνδέει τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού με την πραγματική οικονομία που είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η ενέργεια, το περιβάλλον.

«Εδώ χρειάζεται η σύμπραξη των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης μαζί με τους επιχειρηματίες.  Εάν δεν έχουμε την συνύπαρξη και των δύο μερών δεν μπορούμε να πετύχουμε το στόχο. Άρα η δουλειά η οποία γίνεται στα πανεπιστήμιά μας και στα ερευνητικά ιδρύματα πρέπει να πάει στην πραγματική οικονομία.  Πρέπει να δούμε την αρχιτεκτονική που έχουμε «χτίσει» ούτως ώστε να προωθηθούν αυτοί οι πόροι για την παρούσα προγραμματική περίοδο που είναι κοντά στα 70 εκ. ευρώ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Μπορούμε να πάρουμε όμως πόρους και από τα τομεακά προγράμματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και μέσα από τη συνεργασία και την συνέργεια να μπορούμε να δώσουμε τα κατάλληλα «εργαλεία» ούτως ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, και πραγματικά να δώσουμε περαιτέρω ανάπτυξη στο νησί  και αυτός είναι ο στόχος. Η Κρήτη μπορεί και πρωταγωνιστεί μπορεί και καινοτομεί γιατί έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε στην ομιλία του ιδιαίτερα, για την καλή δουλειά που έχει γίνει από τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τη Διαχειριστική Αρχή, τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού που είχε την ευθύνη του προγράμματος. Επεσήμανε μάλιστα, ότι, «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καινοτομούν καθώς υπήρξε διαβούλευση και πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτήν σε όλους τους κύκλους των προσκλήσεων που είχαν βγει και σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις τρεις προσκλήσεις που βγαίνουν με χρηματοδότηση ύψους 12 εκ. ευρώ».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε, ότι  οι τρείς προσκλήσεις που δημοσιοποιούνται σήμερα έχουν «σαν στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις της Κρήτης, είναι τρεις προσκλήσεις οι οποίες υποστηρίζουν την Περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, έρχονται ως συνέχεια της διαβούλευσης η οποία έχει προηγηθεί σε προγενέστερο στάδιο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι τρεις προσκλήσεις έρχονται να υποστηρίξουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις στους συγκεκριμένους τομείς.  Περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ «κινητοποιούνται» από το περιφερειακό πρόγραμμα για αυτές τις προσκλήσεις και αφορούν επιχειρήσεις και τα ερευνητικά μας ιδρύματα. Μιλάμε για συνεργασίες, για συμπράξεις με στόχο την καινοτομία και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σήμερα λοιπόν απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις, δίνουμε τις διευκρινήσεις, προκειμένου να προετοιμάσουν προτάσεις άρτιες ικανές να αξιολογηθούν θετικά και να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video