ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο Λότζια νέοι από διάφορες χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Στο Λότζια νέοι από διάφορες χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Λότζια είχαν νέοι από διάφορες χώρες οι οποίοι μετέχουν στα προγράμματα Erasmus+.Τους νέους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.

Στο Ηράκλειο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αρχικά το Δήμο και να συνομιλήσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον κ. Garancini και στη συνέχεια της Περιφέρεια Κρήτης όπου και συζήτησαν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων κ. Γεώργιο Αλεξάκη, θέτοντας ερωτήματα και παίρνοντας απαντήσεις για καίρια ζητήματα όπως, το μέλλον της Ευρώπης, τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και το Προσφυγικό.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός He.art- Heraklion art που εδρεύει στο Ηράκλειο, δίνει την ευκαιρία σε νέους 15-20 ετών από την Κρήτη, να συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα . Ο τίτλος του προγράμματος είναι bEUnique-United in diversity. Πρόκειται για μία διακρατική συνεργασία στην οποία η He.art συμμετέχει μαζί με τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Agora από την Ουγγαρία και το Δήμο Amal της Σουηδίας.

Θεματικά πεδία που σχετίζονται με την ενθάρρυνση των νέων για συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη σημασία της ιδιότητας του ενεργού πολίτη, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και τον τρόπο που τα κράτη αντιμετωπίζουν τις μειονότητες εν γένει, αποτελούν τους βασικούς άξονες του προγράμματος .

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι και με το δεδομένο ότι συμμετέχουν νέοι από διαφορετικές χώρες, έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος σχετικά με τον πολιτισμό της κάθε χώρας, τις απόψεις για τον εθνικισμό, τους πρόσφυγες κ.λ.π.
Σημασία δεν έχει μόνο να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις για τα θέματα αυτά. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τα παιδιά όχι μόνο παρακολουθούν αλλά και συμμετέχουν σε μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια με κύριο στόχο να μάθουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να δουλεύουν αποτελεσματικά σε μια ομάδα έτσι ώστε να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας ένα κοινό στόχο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video