ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλείνουν τμήματα και μετακινούν μαθητές

Κλείνουν τμήματα και μετακινούν μαθητές

Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Νοέμβρη, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης για τους διορισμούς έγινε και στο Ηράκλειο κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου συμβασιούχοι και μόνιμοι καθηγητές, γονείς και μαθητές διεκδίκησαν το αυτονόητο; σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αποκαλύπτοντας τι παραμύθι είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κανονικότητας στα σχολεία. Η ίδια εξάλλου η πραγματικότητα με τα πολλά κενά στα σχολεία του νομού ήδη τρεις βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων το αποδεικνύει περίτρανα.

 

Δυναμική ήταν ή παρουσία γονέων και μαθητών από τη Μεσαρά που ζητούσαν να λειτουργήσει η ειδικότητα Ηλεκτρολόγων στο 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών και να μπορέσουν τα παιδιά να τελειώσουν τη Γ Λυκείου. Μάλιστα, καθώς εξέπνεε η προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής τους, οι μαθητές κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολείου, να αλλάξουν ειδικότητα, δηλαδή να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό που έχουν επιλέξει ή να μετακινηθούν μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, δηλαδή σε απόσταση 70km από τα σπίτια τους!

 

Η παράταξή μας καταγγέλλει το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής όχι μόνο απουσίαζε χωρίς καν να έχει ορίσει αντικαταστάτη με αποτέλεσμα γονείς, μαθητές και καθηγητές σε μία από καιρό προγραμματισμένη κινητοποίηση να αναζητούν αρμόδιο να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι οι μαθητές μπορούν να μετακινηθούν ή να αλλάξουν ειδικότητα! Την ίδια στάση κράτησαν και οι αρμόδιοι του Υπουργείου. Δεν μας εκπλήσσει όμως η στάση τους. Είναι ή ίδια πολιτική που έχει κλείσει πολλά σχολεία, συγχωνεύει τμήματα, ενοποιεί ειδικότητες, φέρνει ένα Νέο Λύκειο πολύ πιο ταξικό και ανταγωνιστικό, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αφήνει τα σχολεία χωρίς καθηγητές, τσακίζει μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Την ίδια στιγμή βέβαια που καθηγητές, γονείς και μαθητές είναι στο δρόμο και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) απουσίαζαν όπως έπραξαν και στη Γενική Συνέλευση του κλάδου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης και αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση. Μήπως όμως με τη στάση τους δε βάζουν πλάτη για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα; Εξάλλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μία κι η αντιπολίτευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχουν από κοινού ψηφίσει το Μνημόνιο για την Παιδεία! Από κοινού “τρέχουν” τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της αγοράς. Φθηνό για το κράτος, πιο ταξικό, με εκπαιδευτικούς “λάστιχο”.

Τους ξεκαθαρίζουμε: θα μας βρουν απέναντί τους. Οργανώνουμε την πάλη μας!

Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που να μορφώνει, αντάξιο των σημερινών αναγκών και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Νοέμβρη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video