ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κινητήριος δύναμη για τον πρωτογενή τομέα η ψηφιακή μεταμόρφωση

Για την αύξηση της παραγωγικότητας και βιωσιμότητας του παραγωγού ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης μιλώντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας

«Ο πρωτογενής τομέας για το νησί αποτελεί «την κιβωτό της Κρητικής ιδιαιτερότητας και ψυχής» που πρέπει να διατηρηθεί στηριζόμενη στην ποιότητα, την εξωστρέφεια και την κατοχυρωμένη ταυτότητα των προϊόντων της κρητικής γης και μέσω της δύναμης των νέων ψηφιακών «εργαλείων» και της ανάλυσης δεδομένων μπορούμε να βοηθήσουμε την αύξηση της παραγωγικότητας και βιωσιμότητας του παραγωγού». Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας την έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την «Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας-Ψηφιοποίηση, το αύριο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας» που πραγματοποιείται από το πρωί στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Candia Maris). Στο συνέδριο που οργανώνεται από το «gaia-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» παραβρίσκονται βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, αγροτικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν σε video στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Επιτροπή Γεωργίας.

elliniki gewrgia synedrio

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εισηγητές και συνέδρους, τόνισε ότι, η Κρήτη εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διατηρεί έναν πρωτογενή τομέα με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. «Τα τελευταία χρόνια, οι παραδοσιακές αγροτικές δραστηριότητες έχουν αναπτυχθεί στηριγμένες σε μια νέα γενιά παραγωγών, που έχει ανανεώσει με καινοτόμο τρόπο τις μεθόδους οργάνωσης, διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων και έχει επενδύσει σημαντικά σε προγράμματα έντασης της γνώσης και ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής. Η δημιουργία προϊόντων ΠΟΠ, η διεύρυνση των εμπορικών προορισμών και των αγορών των προϊόντων μας και ο συντονισμός του συνολικού «κρητικού διατροφικού προτύπου» με το δυναμικό τουριστικό τομέα της Κρήτης, αποτελούν προκλήσεις που διαμορφώνουν δυναμικά τις πολιτικές και τον προγραμματικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης στη διάρκεια των επόμενων χρόνων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης είναι η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τόνισε ο Περιφερειάρχης ο οποίος πρόσθεσε, ότι «και μέσα από την Αγρο-διατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας έχουμε προχωρήσει ήδη στην πιστοποίηση δεκάδων προϊόντων και επιχειρήσεων. Για την Περιφέρεια Κρήτης η Αγροτική Οικονομία και γενικότερα ο Γεωργικός Τομέας, δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα. Πρωτίστως, αποτελούν τη βάση της ταυτότητας της Κρήτης, το σημείο συνάντησης οικονομικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας».
Σε σχέση με την ψηφιοποίηση της Ευρωπαϊκής γεωργίας ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, «οφείλουμε να συναποφασίσουμε ότι σε ένα κόσμο με τεράστιες προκλήσεις συμπεριλαμβανομένων κλιματικών αλλαγών, των περιορισμένων φυσικών πόρων και του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, απαιτείται η ψηφιακή μεταμόρφωση, καθώς παραμένει μία από τις κινητήριες δυνάμεις της καινοτομίας. Η Περιφέρεια Κρήτης κατευθύνει τις δυνάμεις και τους πόρους και για την ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των αγροτών της Κρήτης».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video