ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΙΤΕ

Η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΙΤΕ

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Ιδρύματος, από τον καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο ΔΣ ΙΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν δράσεις που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, αυτόνομου Συνεδριακού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του, στα Βασιλικά Βουτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να συγχαρώ τον κ. Ταβερναράκη και τους συνεργάτες του για την δουλειά που γίνεται στο ΙΤΕ, η οποία μας κάνει υπερήφανους σε όλον τον κόσμο. Δηλώνω την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στη δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στο νησί μας. Υποστηρίζουμε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια των Ιδρυμάτων μας και θα σταθούμε δίπλα στο ΙΤΕ για να διεκδικήσουμε τη δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου για την Κρήτη.»

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καθ. Ν. Ταβερναράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ισχυρή στήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΙΤΕ από πλευράς της Περιφέρειας, και δήλωσε: «φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε στην Κρήτη ένα Συνεδριακό Κέντρο διεθνούς βεληνεκούς το οποίο θα βοηθήσει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και την προσέλκυση νέων επιστημόνων στο νησί. Θα συμβάλει επίσης στην αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται από τους φορείς ανώτατης εκπαίδευσης και τους ερευνητικούς φορείς του νησιού και θα βοηθήσει συνολικά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης, καθώς η δομή αυτή θα καταστήσει την Κρήτη κορυφαίο προορισμό για την επιστημονική κοινότητα. Εκτός όμως από τη σημαντική συνεισφορά που θα έχει στην επιστημονική ανάπτυξη του νησιού, θα δώσει επίσης πνοή στην τοπική οικονομία, καθώς ο επιστημονικός συνεδριακός τουρισμός είναι ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Περιφέρεια είναι αρωγός και στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας».

Το μεγαλεπήβολο αυτό έργο πνοής για την Κρήτη, αναμένεται να αναδείξει την Κρήτη σε κορυφαίο συνεδριακό προορισμό, γεγονός που θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού ρεύματος.
Θα απαρτίζεται από τέσσερα αυτόνομα κτήρια: Κτήριο Συνεδριακού Αμφιθεάτρου, Κτήριο Εκδηλώσεων Εστίασης, Κτήριο Κεντρικής Διαχείρισης και Κτήριο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά συνέδρων. Η δημιουργία και λειτουργία ενός συνεδριακού κέντρου αυτού του μεγέθους, θα αναβαθμίσει όχι μόνο την τουριστική υποδομή της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής ποιότητας, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία της Κρήτης και για την τοπική επιχειρηματικότητα. Εξάλλου η Κρήτη αποτελεί δημοφιλή πόλο έλξης λόγω της γεωγραφικής θέσης, του κλίματος, της γεωμορφολογίας της, των αρχαιολογικών χώρων και του σχετικά χαμηλού κόστους διαμονής που επιτρέπει στους Ευρωπαίους να μπορούν να διοργανώνουν τα συνέδρια τους, αλλά και να παρατείνουν τη διαμονή τους στο νησί, συνδυάζοντας τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα ενός ταξιδιού με τον επαγγελματικό. Σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός ότι οι συνεδριακές εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την διάρκεια του έτους, οπότε συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και τα υπόλοιπα συλλογικά σχήματα και φορείς που εδρεύουν στην Κρήτη, με το κύρος και τη διεθνή αναγνώριση που διαθέτουν, θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τη λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου, αφού θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που αυτό θα προσφέρει, εξυπηρετώντας κατά τον καλύτερο τρόπο και σε όλη την διάρκεια του χρόνου, τις πολύπλευρες ανάγκες και δραστηριότητές τους.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video