ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την Παρασκευή η εκδήλωση με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής»

Την Παρασκευή η εκδήλωση με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας –ΔΕΠΙΣ του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα , στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτήριο Ανδρόγεω).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια και σε συνέχεια του ενημερωτικού και διαδραστικού κύκλου ομιλιών της ΔΕΠΙΣ με τίτλο «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» και με αφορμή την νέα εκπαιδευτική χρονιά 2018-2019.

Η Δια Βίου Μάθηση (ΔΒΜ) αποτελεί εθνική πολιτική προτεραιότητα, καθώς είναι σαφής η ισχυρή σύνδεσή της με την απασχόληση, την οικονομική ευημερία και την πλήρη συμμετοχή του ατόμου στην κοινωνία. Ειδικά στη συγκυρία της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, η ΔΒΜ οφείλει και τοπικά να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες υποστήριξης και στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών, θα τοποθετηθούν οι Αντιδήμαρχοι:

• Μαρία Γ. Καναβάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
• Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού - Οργάνωσης- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Διαφάνειας
• Γεώργιος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας

Θα παρέμβει o Κωνσταντίνος Φλουρής, Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κρήτης για θέματα ΔΒΜ - Εμψυχωτής Ομάδων & Σύμβουλος Απασχόλησης, ενώ θα μεταφέρουν βιωματικά την εμπειρία τους, τα κίνητρα τους και τις συνθήκες που τους στέρησαν την ανώτατη εκπαίδευση, οι δημότες Δημήτρης Μουδατσάκης -συνταξιούχος και η Μαρία Δρούλου -Μελισσοκόμος-Οικοτέχνης- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, που απέδειξαν ότι δεν υπάρχει "δεν μπορώ" !

Την εκδήλωση θα ανοίξει εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ η Ελένη Μαράκη - Εκπαιδευτικός - Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών - Ομάδα για ΙΑΚΕ «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών»

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί 3λεπτο βίντεο του 12ου Νηπιαγωγείου που ξεχώρισε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας, που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 32 Νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη τη χώρα.

Η παιδαγωγική καθοδήγηση έγινε από τις εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγούς στο πλαίσιο του 5ου στόχου (Ισότητα των Φύλων) του ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη (2015-2020). Γιατί τα πρώτα μαθησιακά βήματα της Δια Βίου Μάθησης ξεκινούν από το Νηπιαγωγείο !
Συντονίζουν οι Μάγδα Κατόπη και Γιώργος Κουκάκης.

Πληροφορίες - Επικοινωνία : Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας, Ισότητας των Φύλων
Τηλ.: 2810.243360 - email : depisheraklion@gmail.com
Web page https://ift.tt/2HlPVaD
FB page https://ift.tt/2oZ0UjB

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video