ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χανιά: Άρχισαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Χάληδων

Χανιά: Άρχισαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Χάληδων

Ένα έργο που περίμενε η τοπική κοινωνία των Χανίων για πάρα πολλά χρόνια, γίνεται πράξη. Όπως είχε προγραμματιστεί και όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή Χανίων, την Δευτέρα (29/10) το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη που θα δώσει νέα “πνοή” και θα αναζωογονήσει την παλιά πόλη των Χανίων.

Συνεργεία του Δήμου Χανίων και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην οδό Χάληδων ώστε να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης στην περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Ξανθουδάκη.

“ Είναι ένα έργο που περίμενε επί πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία των Χανίων και εμείς το κάνουμε πράξη. Ένα, ωστόσο, μεγάλο και σημαντικό δημόσιο έργο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς όχληση. Εκείνο που εμείς έχουμε σχεδιάσει είναι η όχληση να γίνει κατά το δυνατόν σε μικρότερο βαθμό, για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της οδού Χάληδων. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε 9 μήνες, ωστόσο, η συνεννόηση που έχει γίνει με τον ανάδοχο αναφέρει ότι θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες, αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούμε αρμονικά. Φιλοδοξία μας λοιπόν είναι το έργο να ολοκληρωθεί πριν το καθολικό Πάσχα”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

xalhdwn erga xania2

Η πρώτη, μάλιστα, σημαντική εργασία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (29/10) το πρωί ήταν η απομάκρυνση των σιδερένιων σκαλωσιών στο παλιό Δημαρχείο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία στερέωσης του μνημείου και δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης υλικών στο οδόστρωμα, συνεπώς δεν τίθεται κίνδυνος για τους πολίτες. Οι σκαλωσίες αυτές βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για 14 χρόνια (!) και έδιναν μια πολύ άσχημη εικόνα στην περιοχή. “Αυτό από μόνο του αποτελεί έργο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης δήλωσε: “Το έργο ανάπλασης της οδού Χάληδων που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την πεζοδρόμησή της, περιλαμβάνει επέμβαση συνολικής έκτασης 5,5 στρεμμάτων, αλλαγή του δικτύου αποχέτευσης, επέκταση του δικτύου φωτισμού, υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ κ.α. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου που αποτελεί επέκταση της οδού Χάληδων και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η ανάπλαση σε εάν πολύ σημαντικό κομμάτι της Παλιάς Πόλης των Χανίων, που βρίσκεται στην είσοδο του Ενετικού λιμανιού”.

xalhdwn erga xania3

Πρόκεται τέλος, για ένα έργο που θα “συναντήσει” τον ποδηλατόδρομο της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και της Σκαλίδη.

“Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο έργο στην οδό Χάληδων συναντά την Χατζημιχάλη Γιάνναρη και την Σκαλίδη, όπου θα διαμορφωθούν ο ποδηλατόδρομος και θα κατασκευαστούν φαρδιά πεζοδρόμια. Επίσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα το έργο της οδού Χάληδων θα συναντήσει και την ανακατασκευασμένη πλατεία 1866, έργο που επιδιώκουμε να προχωρήσουμε μαζί με το ΕΒΕΧ”, επεσήμανε τέλος ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video