ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επανεξέταση των κριτηρίων για την οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς ζητά ο Σωκράτης Βαρδάκης

Επανεξέταση των κριτηρίων για την οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς ζητά ο Σωκράτης Βαρδάκης

Την επανεξέταση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό μειονεκτικών περιοχών ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, καταθέτοντας την επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του ΥΠΑΤ για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (εκτός ορεινών περιοχών), η οποία προβλεπόταν στον Κανονισμό ΕΕ 1305/2013, φαίνεται να εξαιρούνται 19 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η εξαίρεση αυτή θα στερήσει από πολλούς παραγωγούς ένα σημαντικό εισόδημα, από το ΠΑΑ της περιόδου 2019 και μετά, με την αναφορά του ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ζητά να ληφθούν υπόψη πρόσθετα κριτήρια για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς.

Όπως αναφέρει και στην επιστολή του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, τα κριτήρια που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι η νησιωτικότητα, η γεωμορφολογία της περιοχής, καθώς και η παρατεταμένη ξηρασία ως βασικός βιοφυσικός περιορισμός που επηρεάζει τη γεωργική δραστηριότητα στη περιοχή.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι επίσης το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα που λαμβάνεται υπόψη για την οριοθέτηση περιοχών, είναι σε επίπεδο Νομού και όχι σε επίπεδο Δήμου ή Δημοτικής Ενότητας, καθώς επίσης και ότι οι περιορισμοί οι οποίοι είχαν καταγραφεί στα πλαίσια της προηγούμενης οριοθέτησης (ΕΟΚ 75/268), δεν έχουν ανατραπεί μέσω αναπτυξιακών έργων υποδομής (όπως μεγάλα αρδευτικά έργα), καθώς και άλλα έργα υποδομών σε επίπεδο δήμου αλλά και στην ευρύτερη ενδοχώρα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video