ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέα σύσκεψη στις Βρυξέλλες για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

φωτογραφία αρχείου

Νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα (8/10) έχει συγκαλέσει στις Βρυξέλλες η Κομισιόν, σε μία προσπάθεια να δοθεί τέλος στη διελκυστίνδα για τον τρόπο υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη - Αττική, ώστε το έργο να διατηρήσει το καθεστώς PCI.

Σύμφωνα με το worldenergynews.gr, στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών» στελέχη των υπουργείων Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου και των ρυθμιστικών αρχών των δύο χωρών, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αυτή τη φορά έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ και του EuroAsia Interconnector. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον «απόηχο» των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της ΡΑΕ να αναθέσει την κατασκευή του έργου στην Αριάδνη Interconnection, την εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία ο ΑΔΜΗΕ θα συμμετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51%.

Μία κίνηση που, όπως έγραψε χθες το World Energy News, είχε ως αποτέλεσμα ο EuroAsia να υποβάλει αίτηση αναίρεσης της απόφασης.
Το βασικό επιχείρημα του Euroasia είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση αντιβαίνει στον κανονισμό που διέπει τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), στο οποίο υπάγεται και το καλώδιο Αττική - Κρήτη, αφού αυτός δεν προβλέπει την ανάθεσή τους από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Έτσι, υποστηρίζει πως θα πρέπει να ακυρωθεί.

Παράλληλα, νέα επιστολή της Κομισιόν ενημερώνει τις ελληνικές αρχές πως αν δεν αποσυρθεί η απόφαση της ΡΑΕ για ανάθεση στην EuroAsia Interconnector, τότε η διασύνδεση θα απενταχθεί από το καθεστώς PCI.

Τρεις λύσεις ενεργειακής επάρκειας για το διάστημα 2020 – 2022

Την ίδια στιγμή, χθες η ΡΑΕ παρουσίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις διαθέσιμες επιλογές για τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας στην Κρήτη, από τις αρχές του 2020 και έως ότου ηλεκτρισθεί το καλώδιο Κρήτη - Αττική.
Μία τέτοια λύση είναι να εγκατασταθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (αεριοστρόβιλοι) από τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, υπό διερεύνηση βρίσκεται η εγκατάσταση μίας συστοιχίας μπαταριών λιθίου από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από τις τοπικές μονάδες ΑΠΕ.
Η συγκεκριμένη λύση έχει το πλεονέκτημα πως θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων μονάδων ΑΠΕ στην Κρήτη, ενώ επίσης θα ανοίξει τον δρόμο ώστε τμήματά της (καθώς θα είναι modular) να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε άλλα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ από ιδιώτες.
Ειδικότερα, η ΡΑΕ εξετάζει τόσο την κοινή πρόταση της αζέρικης Socar και του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την εγκατάσταση πλωτής μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου και μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά το μοντέλο που η Socar εφαρμόζει στη Μάλτα από το 2016, όσο και πρόταση της κρατικής εταιρίας του Κατάρ.

Το Εμιράτο προτίθεται να αγκυροβολήσει στην Κρήτη πλοίο, στο οποίο θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι LNG, μονάδα αεριοποίησης, καθώς και τουρμπίνες παραγωγής ρεύματος.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κρήτη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video